Thumbnail
Μετά το θέμα με τα δικαιώματα της φόρμουλα – 1 στην επιφάνεια έρχεται η απίστευτη και όμως αληθινή υπόθεση με το μουντιάλ του 2014!

Η ΕΡΤ έκλεισε, βάσει όλων όσων είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώην κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου, ελέω των «Ιερών αγελάδων», των «βολεμένων» και της τρομερής «αδιαφάνειας» που υπήρχε… Τελικά, όμως, αποδεικνύεται από τα έγγραφα (έχουν το κακό συνήθειο να «μένουν» και δεν είναι «θάλασσα» για να χάνονται) διαφαίνεται ότι στη ΔΤ – ΝΕΡΙΤ άφησαν εκτός όλα τα καλά της «αμαρτωλής ΕΡΤ» (ναι, είχε αρκετά και καλά δεδομένα) και κράτησαν όλες τις παθογένειες που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα 40 χρόνια, με ευθύνη κεντρική ποιων άλλων, παρά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβερνούσαν εναλλάξ την χώρα. Μετά το θέμα με τα δικαιώματα της φόρμουλα – 1 στην επιφάνεια έρχεται η απίστευτη και όμως αληθινή υπόθεση με το μουντιάλ του 2014!

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή…

Για να ξετυλιχθεί το «νήμα» πρέπει να πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Υπομονή και όσο διαβάζετε, τόσα περισσότερα τρελά και παράλογα θα «ανακαλύπτετε». Ξεκινάμε…

Στις 12-1-2011, με αριθμό πρωτοκόλλου 4040, η ΕΡΤ ΑΕ αγοράζει τα δικαιώματα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ( Μουντιάλ ) από την εταιρεία EBU. Το κόστος ήταν 13.000.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και θα αποπληρωνόταν σε 5 δόσεις.

1

 

Το Γενάρη του 2014 (η συγκυβέρνηση ήδη έχει κλείσει την ΕΡΤ και στη θέση της έχει αφήσει το μόρφωμα της ΔΤ με την παγκόσμια πρωτοτυπία να μην έχει ούτε άδεια αλλά και ΑΦΜ) ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης εγκρίνει εκταμίευση 2.600.000 ευρώ, για την αποπληρωμή της 4ης δόσης των δικαιωμάτων του Μουντιάλ, όπως αναγράφεται στην απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 203/8.1.2014.

 

2

3

 

Στη συνεχεία, η αντικαταστάτρια του Γκίκα Μάναλη, στη θέση του ειδικού διαχειριστή, Αφροδίτη Γουγά, με την απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 3042/11.4.2014 εγκρίνει την πληρωμή τιμολογίου της EBU για την 5η δόση, ύψους 2.600.000 ευρώ.

 

4

5

 

Το ερώτημα που γεννάτε εύλογα: Με ποιο τρόπο η ΝΕΡΙΤ χωρίς να αποκτήσει τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, μετέδωσε στη συνέχεια τους αγώνες από τη Βραζιλία. Μήπως… «αέρα»;

Σημειώνεται ότι άδεια παραχώρησης χρήσης από το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να υπάρξει, διότι το ΣτΕ με τον κορυφαίο στην ιεραρχία δικαστή του, Σωτήρη Ρίζο έχει αποφανθεί: Ο φορέας που συνίσταται με το ανά χείρας σχέδιο νόμου είναι όχι μόνον διαφορετικός από την ΕΡΤ ΑΕ του ν.1730/1987, αλλά ριζικά νέος.

Πολύ απλά, η ΝΕΡΙΤ ΑΕ δεν αποτελεί διάδοχο νομικό πρόσωπο της καταργηθείσας ΕΡΤ ΑΕ αλλά μια νέα νομική προσωπικότητα που επιδιώκει την εξυπηρέτηση των σκοπών του άρθρου 15 του Συντάγματος.

Από την απόφαση προκύπτει, λοιπόν, το προαναφερθέν ερώτημα… Πως έδειξε τελικά το Μουντιάλ η ΝΕΡΙΤ; Με πολιτικές προσωπικές συμφωνίες; Με συνεργασία δημοσιογράφων και παραγωγών ενοικιαζόμενων από το ΥπουργείοΟικονομικών; Αν οι απαντήσεις στα ερωτήματα είναι θετικές, τότε κάποιοι από τους ανωτέρω λειτούργησαν ως ομάδα, με ενδεχόμενο προσωπικό όφελος, και διαχειρίστηκαν το προϊόν με τα συμβόλαια της ΕΡΤ ΑΕ; Θα ελεγχθούν βάσει του ποινικού κώδικα από την Δικαιοσύνη;

Όλα αυτά τα ερωτήματα γίνονται, καθώς, νομικά από τη στιγμή που οι Σαμαράς– Βενιζέλος και η παρέα τους έκλεισαν την ΕΡΤ ΑΕ θα έπρεπε να μην δείξουν το προϊόν που είχε πάρει με διαγωνισμό η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Ταυτόχρονα, θα έπρεπε να το πληρώσουν, αλλά συνάμα να χρεωθούν τόσο τιςρήτρες μη μετάδοσης, όσο και το μένος του φίλαθλου κόσμου (είχε πληρώσει και δεν θα το έβλεπε). Στην εξίσωση της χασούρας ας συνυπολογιστούν τα διαφυγόντα κέρδη του Δημοσίου από τις διαφημίσεις και τα λοιπά.

Η συνέχεια δεν υπάρχει ούτε σε σενάριο του Χόλιγουντ…

Στο πρακτικό αριθμός 34 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ με αριθμό πρωτοκόλλου 735/1.7.2014 της 26ης 6ου 2104, στο θέμα 3, παράγραφος 2, αναφέρεται η εκταμίευση ποσού 2.275.000 ευρώ για την καταβολή της τελευταίας δόσης στην EBU. Βέβαια, αναγράφεται η αγορά δικαιώματος χωρίς, όμως, να αναφέρεται ούτε η ΕΡΤ ΑΕ, ούτε η ΝΕΡΙΤ ΑΕ, ούτε φυσικά το υπουργείο οικονομικών… Άλλος διαγωνισμός δεν μπορούσε να γίνει αφού το είχε αγοράσει η ΕΡΤ ΑΕ.

 

7

8

 

Στη παράγραφο 3 υπάρχει έγκριση εκταμίευσης 137.982 ευρώ για πληρωμή τεχνικών διευκολύνσεων, δορυφορικά κόστη, θέση σχολιασμού κτλ στην εταιρεία HBS. Ποιοι πραγματοποίησαν τις πιο πάνω διεργασίες με τα συμβόλαια της ΕΡΤ ΑΕ;

Οι μεταδόσεις

Στα έγγραφα που επισυνάπτονται παρουσιάζουμε τη δαπάνη 66.000 ευρώ για το δημοσιογραφικό κόστος, ήτοι εισιτήρια, διαμονή κλπ. Επιπρόσθετα υπήρξε έξτρα δαπάνη, 15.000 ευρώ μετά την πρόκριση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

9

10

11

12(1)

13

 

Οι δημοσιογράφοι τόσο της ΝΕΡΙΤ ΑΕ όσο και οι ενοικιαζόμενοι της ΔΤ που συμμετείχαν πρέπει να ήπιαν το «αμίλητο νερό» όταν έμαθαν ότι τις περιγραφές, τόσο της Εθνικής ομάδας όσο και των παιχνιδιών – φιλέτων της διοργάνωσης θα τις έκανε, αφιλοκερδώς ο δημοσιογράφος του OTE TVΑλέξηςΣπυρόπουλος. Ο εν λόγω δημοσιογράφος (του OTE TV) φέρεται να πληρώθηκε μόνο τα έξοδα διατροφής, διαμονής, μετακίνησης και ιδιωτικής ασφάλισης, ύψους 3.660 ευρώ… Κάποιοι λένε ότι, ενδεχομένως ακούσια χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τι σημαίνει αυτό, ήταν σαν να δούλευε ταυτόχρονα σε δύο εταιρίες – φορείς του Ελληνικού δημοσίου (το 60% του OTETV ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο) με μια αμοιβή.

 

14

15

 

Το θράσος και η τακτική του «σοκ και δέος» που τόσο καλά εφήρμοσε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους τους σε ΔΤ – ΝΕΡΙΤ να διαφημίζουν κιόλας το παράνομο προϊόν του μορφώματος, το οποίο ανήκε στην ΕΡΤ ΑΕ. «Ο,τι να ΄ναι» που λέει και ο θυμόσοφος λαός…

 

16

Πηγή: nez.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα