Η Apple πούλησε πάνω πέντε εκατομμύρια iphone5 για την πρώτη εβδομάδα πωλήσεων, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Αυτό είναι αρκετά πιο κάτω από την πρόβλεψη που είχαν κάνει οι αναλυτές της εταιρίας καθώς κυμαίνονταν ανάμεσα στο 6 με 10 εκατομμύρια για την πρώτη εβδομάδα.
Πιο συγκεκριμένα ο αναλυτής Gene Munster δήλωσε ότι 6 εκατομμύρια ήταν το χειρότερο σενάριο.
Η μετοχή είναι 2 τοις εκατό κάτω από αυτή που ήταν πριν από το άνοιγμα του τελευταίου μοντέλου στην αγορά
Την προηγούμενη χρονιά η Apple πούλησε 4 εκατομμύρια iphone4s κατα τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας. Οι προσδοκίες λοιπόν για το νέο μοντέλο ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες.
Αναλυτές όπως ο Munster περίμεναν η Apple οτι θα χρειαζόταν να διαθέσει στην αγορά πολύ μεγάλες ποσότητες μετά κιόλας απο το γεγονός ότι είχαν προπαραγγελθεί 2 εκατομμύρια κινητά το οποίο ήταν διπλάσιο από τις προαναγγελίες του προηγούμενου μοντέλου.
Τα τελικά αποτελέσματα για τις πωλήσεις θα αποκαλυφθούν τον Γενάρη οπου θα γίνουν γνωστά τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου. Παρ' όλα αυτά μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις σε συνδυασμό με τα κέρδη του τετραμήνου, δείχνουν ότι οι μέρες της τεράστιας ανάπτυξης για το iphone τελείωσαν
Ανακοινώθηκαν επίσης 100 εκατομμύρια αναβαθμίσεις για το καινούργιο λειτουργικό ios6 το οποίο είναι αρκετά εντυπωσιακό.
ρεπορτάζ: alfavita
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ