Thumbnail
Φοροδιαφυγή και φοροκλοπή

Πόλεμο στη φοροδιαφυγή και τη φοροκλοπή (ΦΠΑ) κηρύσσει η κυβέρνηση στη νέα λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε στο Eurogroup ο Γ. Βαρουφάκης και εμφανίζεται έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το αμέσως προσεχές διάστημα. Για τον σκοπό αυτό προχωρεί στη σύσταση ειδικού σώματος "καταπολέμησης αποφυγής ΦΠΑ" από ωρομίσθιους φοιτητές, οικιακές βοηθούς, ακόμη και τουρίστες, που θα αποκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή, εφοδιασμένους με βιντεοκάμερες και μηχανήματα καταγραφής ήχου.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι «θα συγκροτηθεί ένα σώμα στελεχωμένο από μη επαγγελματίες, φοιτητές, νοικοκυρές, ακόμα και τουρίστες σε δημοφιλές περιοχές όπου ανθεί η φοροδιαφυγή, και κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης τα άτομα θα εμφανίζονται ως πελάτες, όντας καλωδιωμένοι με μικρόφωνα και κάμερες».

Σύμφωνα με την πρόταση, οι... νοικοκυρές (και οι υπόλοιποι) «δεν θα έχουν την εξουσία να κάνουν ελέγχους και δεν θα τους επιτρέπεται να αντιπαρατίθενται με τους παραβάτες, τα στοιχεία που θα μαζεύουν θα έχουν νομικό βάρος και βάσει των στοιχείων αυτών οι φορολογικές αρχές θα μπορούν άμεσα να επιβάλουν πρόστιμα και κυρώσεις». Όσο για την αμοιβή τους, θα πληρώνονται με την ώρα. Θα περνούν μετά από την υπηρεσία να λαμβάνουν τα μισθά τους - το σώμα θα ανανεώνεται ανά δίμηνο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα