Thumbnail
Ρύθμιση με ισχυρά κίνητρα για τα ληξιπρόθεσμα

Ρύθμιση – Εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο με ισχυρά κίνητρα, που φθάνουν μέχρι και την ολική διαγραφή των προστίμων και προσαυξήσεων, και η οποία θα ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, καταθέτει άμεσα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στα δημόσια ταμεία. Την ίδια ώρα, στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων που προβλέπει κούρεμα προστίμων, άρση του πλαφόν των οφειλών και μπόνους για όσους καταβάλουν είτε ολόκληρη την οφειλή εφάπαξ, ή μέρος της με την πρώτη δόση.

Το σχέδιο της ρύθμισης που εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του Mega, στηρίζεται στην εξής αρχή: «Έλα να πληρώσεις ό,τι μπορείς από το κεφάλαιο της ληξιπρόθεσμης οφειλής και θα κουρευτεί μέχρι 100% των προσαυξήσεων».

Όπως είπε η κ. Βαλαβάνη, η ρύθμιση – που είναι ξεχωριστή από αυτή των 100 δόσεων- προβλέπει διαγραφή των προσαυξήσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη, εφόσον ο φορολογούμενος αποπληρώσει το κεφάλαιο ή μέρος αυτού.

Στόχος της ρύθμισης είναι η προσέλκυση κυρίως των φορολογούμενων με παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν επιβαρυνθεί με υπέρογκες προσαυξήσεις που ξεπερνούν ακόμα και το 400% της αρχικής οφειλής. Το κίνητρο είναι ότι, καταβάλλοντας την αρχική οφειλή, μπορεί κάποιος να «κουρέψει» ακόμα και το 100% των προσαυξήσεων.

Παράδειγμα:

Για παράδειγμα, για 5.000 ευρώ οφειλής, εκ των οποίων τα 1.000 ευρώ είναι το κεφάλαιο και οι 4.000 ευρώ προσαυξήσεις, αν καταβάλει 1.000  ευρώ, τότε σβήνονται όλες οι προσαυξήσεις. Αν καταβάλει 500 ευρώ, θα διαγραφούν 2.000 ευρώ, δηλαδή το 50% των προσαυξήσεων και μένει υπόλοιπο οφειλής 2.500 ευρώ, που θα πρέπει όμως να ενταχθεί υποχρεωτικά στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων και είναι συνεπής στη ρύθμιση για τουλάχιστον 10 μήνες.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα