Thumbnail
Με την ανθρωπιστική κρίση και την διοικητική μεταρρύθμιση στην ψηλότερη θέση

Με την ανθρωπιστική κρίση και την διοικητική μεταρρύθμιση στην ψηλότερη θέση της βαλίτσας του και με συνολικά έξι μεταρρυθμίσεις, μεταβαίνει την Δευτέρα στο Eurogroup, o Γ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με το Mέγαρο Μαξίμου ο τομέας της ανθρωπιστικής κρίσης θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα καθώς πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη - ενεργειακή επάρκεια).

Η αμέσως επόμενη μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς αφορά τον απεγκλωβισμό και την επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στην δημιουργία φορολογικής συνείδησης, χωρίς να «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο αλλά να επιβραβεύει τους συνεπείς.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, την λίστα των έξι μεταρρυθμίσεων  συμπληρώνουν, η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, η ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου και η δημιουργία ενός  νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικά κενά
Εκπαιδευτική κρίση στη Ζάκυνθο: Ξεπέρασαν το περσινό σύνολο οι χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία
Σοβαρά κενά σε 18 ειδικότητες – Μόλις 6 οι προσλήψεις
Εκπαιδευτική κρίση στη Ζάκυνθο: Ξεπέρασαν το περσινό σύνολο οι χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία
βιβλιο
Το «πολλαπλό βιβλίο»: πολυφωνία κατ’ επίφαση, ανισότητα στην πράξη
Δεν είναι τυχαίο ότι η εφαρμογή του πολλαπλού βιβλίου συνδέεται άμεσα με τις πρόσφατες εξαγγελίες για το «Εθνικό Απολυτήριο»
Το «πολλαπλό βιβλίο»: πολυφωνία κατ’ επίφαση, ανισότητα στην πράξη
ntountouka-1021x580_1_0.jpg
Νεά κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην Τρίπολη στις 18 Φεβρουαρίου για τις πειθαρχικές διώξεις
Εκπαιδευτικοί αντιδρούν στις πειθαρχικές διαδικασίες και ζητούν πλήρη δικαίωση
Νεά κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην Τρίπολη στις 18 Φεβρουαρίου για τις πειθαρχικές διώξεις