Thumbnail
Πάψτε να κερδοσκοπείτε εις βάρος του ελληνικού λαού και επιστρέψτε τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ

Ο κ. Μαριάς επιτέθηκε στην ΕΚΤ για την πολιτική που ασκεί εις βάρος της Ελλάδας ιδιαίτερα στο θέμα των ομολόγων. Κατηγόρησε τον Ντράγκι για εκβιασμό ευρωπαϊκών λαών και κυβερνήσεων. Είπε ότι η απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα είναι παράνομη από την στιγμή που η Ελλάδα είναι σε πρόγαρμμα στήριξης.

«Δεν είστε ανθύπατος της Ευρώπης. Πάψτε να κερδοσκοπείτε εις βάρος του ελληνικού λαού και επιστρέψτε τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ που απεκόμισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα το 2014», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριάς.

Ο κ. Ντράγκι απάντησε ότι τα κέρδη δεν τα κρατάει η ΕΚΤ αλλά διανέμονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες που τα πιστώνουν στους εθνικούς λογαριασμούς. Και από εκεί μεταφέρονται στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Αυτό εκνεύρισε τον κ. Μαριά ο οποίος δεν άφηνε τον κ. Ντράγκι να αρθρώσει κουβέντα και ακουγόταν συνεχώς από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, «όχι, όχι». Επανέλαβε ότι «Η Ελλάδα θα λάβει τα χρήματα εφόσον τηρεί το πρόγραμμα».

Ο κ. Ντράγκι δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δει τα χρήματα εάν δεν τηρήσει τις συμφωνίες της, κάτι που είχε επαναλάβει και νωρίτερα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «εν κρυπτώ» αποφάσεις, κατάργηση των σχολείων της γειτονιάς και κατηγοριοποίηση μαθητών
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
Σε ανάρτησή της τόνισε ότι το σύστημα και ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να την παρουσιάσουν γραφική και να την παραπλανήσουν, παρά τις δημόσιες...
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
καραχα
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Τόνισε ότι η δημοφιλία δεν αρκεί για πολιτική επιτυχία, υπογραμμίζοντας πως η ηγεσία απαιτεί όρια, αυτοέλεγχο και συνεργασία
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)