Thumbnail
Η πιο νόστιμη μπουκιά

Γεμιστές τηγανιτές ελιές - Το υπέρτατο μεζεδάκι
Μεγάλες πράσινες ελιές γεμισμένες με κρέας, παναρισμένες και τηγανισμένες - Το υπέρτατο μεζεδάκι
Οι γεμιστές ελιές είναι το πιο αγαπητό μεζεδάκι που συνοδεύει τα ποτά σε όλα σχεδόν τα μπαρ της Ιταλίας.
Μεζές που μπορεί να μπει και στο τραπέζι σε μία κυριακάτικη οικογενειακή σύναξη.

Η προετοιμασία είναι μία τελετουργία, λίγο χρονοβόρα ίσως, αλλά για μία φορά αξίζει τον κόπο, είναι πολύ νόστιμο πιάτο.
Θα πάρετε μεγάλες πράσινες ελιές.
Σε κάθε ελιά θα βγάλετε το κουκούτσι, κόβοντάς την με το χέρι σε σχήμα σπιράλ, όπως δείχνει και η φωτογραφία. Το καλό είναι ότι το κόψιμο και το γέμισμα δεν είναι απαραίτητο να γίνει τη στιγμή του φαγητού. Μπορείτε να τα προετοιμάσετε από πριν και λίγο πριν το σερβίρισμα να κάνετε το τηγάνισμα.


Η γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει προσούτο ή μορταδέλα ή κοτόπουλο. Στο γέμισμα να βάλετε και μοσχοκάρυδο, λίγο γαρύφαλλο και αν σας αρέσει και λίγο λεμόνι. Αν μάλιστα γεμίσετε τις ελιές αρκετές φορές κάντε και ένα γέμισμα με ψάρι
Τις γεμισμένες ελιές θα τις περάσετε με αλεύρι, θα τις βουτήξετε στο αυγό και μετά σε τριμμένη φρυγανιά, όσο πιο πολύ φρυγανιά υπάρχει τόσο πιο τραγανή θα γίνει η ελιά.
Κολπάκι - Μόλις βγουν από το λάδι ρίξτε λεμόνι, αν σας αρέσει.

Τα υλικά για το γέμισμα και το πανάρισμα
60 μεγάλες ελιές
2 φλιτζάνια νερό
1 κσ αλάτι
1κσ ελαιόλαδο
1/4 φλυτζάνι (50 γραμμάρια) βούτυρο
1/2 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
1/2 λίγο ψιλοκομμένο σέλινο
100 γραμμάρια κιμα ή χοιρινό ή κοτόπουλο
1/3 φλυτζανιού λευκό ξηρό κρασί
μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
1/2 φλυτζάνι τριμμμένη παρμεζάνα
1 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Λιώστε το βούτυρο μαζί με το λάδι, σωτάρετε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο για 5 λεπτά. Ρίξτε το κρέας (ό,τι έχετε επιλέξει για άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε το λευκό κρασί, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το απαλό ανακάτωμα για άλλα 10 λεπτά. Ρίξτε όλο το μίγμα στο μπλέντερ για να γίνει μία μάζα.

Στο μπλέντερ προσθέστε και τον κρόκο του αυγού και την παρμεζάνα και χτυπήστε. Μόλις γίνει ενιαίο, βάλτε το στο ψυγείο. Αν θέλετε μπορείτε τη γέμιση να την κάνετε μία με δυό ημέρες πριν και και πολλές μέρες πριν αν την βάλετε στην κατάψυξη

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskalos
Προς υπουργείο Παιδείας: Τι άλλα βασανιστήρια θα επινοήσετε για τους 50.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς;
Απόγνωση: «Πόσα επιτέλους πρέπει να ξοδεύουμε εμείς οι αναπληρωτές για το δικαίωμα στην εργασία»;
Προς υπουργείο Παιδείας: Τι άλλα βασανιστήρια θα επινοήσετε για τους 50.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς;
panellinies
Πανελλήνιες 2024: Προσοχή στις εξετάσεις! - Πότε μηδενίζεται το γραπτό ενός υποψηφίου
Πανελλήνιες-Πανελλαδικές 2024: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τυχόν μηδενισμό γραπτού
Πανελλήνιες 2024: Προσοχή στις εξετάσεις! - Πότε μηδενίζεται το γραπτό ενός υποψηφίου