Thumbnail
Τι ανακοίνωσε η NASA

Μέχρι και τα αστρονομικά φαινόμενα είναι η ικανή να αξιοποιήσει η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ώστε να δημιουργήσουν αντίστοιχους συνειρμούς, σε σχέση με το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όμως, η είδηση αποτελεί γεγονός αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA ο αστεροειδής «2004 BL86», με διάμετρο περίπου μισού χιλιομέτρου, θα περάσει στις 26 Ιανουαρίου ξυστά από τη Γη! Οι ερευνητές παρόλα αυτά διαβεβαιώνουν ότι δεν αποτελεί κίνδυνο.

Πρόκειται για το κοντινότερο πέρασμα που θα κάνει αστεροειδής τέτοιου μεγέθους έως το 2027, όταν ο επίσης μεγάλος αστεροειδής «1999 ΑΝ10» αναμένεται να πλησιάσει τον πλανήτη μας.

Πρώτος ο Γιώργος Τράγκας, σήμερα το πρωί έσπευσε να δημιουργήσει εντυπώσεις στο καθημερινό του παραλήρημα εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας την "είδηση" αρκετές φορές.

Η NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες και αστεροσκοπεία ανά τον κόσμο σχεδιάζουν να μελετήσουν τη διέλευση του αστεροειδούς για να μάθουν περισσότερα πράγματα για τον ίδιο και γενικότερα γι' αυτά τα ουράια σώματα, που αποτελούν δυνητική απειλή για τον πλανήτη μας.
 
Ο διαμέτρου 550 μέτρων αστεροειδής ανακαλύφθηκε το 2004 από ένα αμερικανικό τηλεσκόπιο στο Νέο Μεξικό και αναμένεται, όταν πλησιάσει και άλλο τη Γη, να είναι ορατός στο βόρειο ημισφαίριο ακόμη και από τους ερασιτέχνες αστρονόμους με τα μικρά τηλεσκόπιά τους.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα