Σοκ για πάνω από 65.000 δανειολήπτες στην Ελλάδα που πήραν στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο προκαλεί η κίνηση της Τράπεζας της Ελβετίας να άρει τη στήριξη της ισοτιμίας του φράγκου έναντι του ευρώ στα 1,20 ευρώ.
Όπως αναφέρει η "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" η ισοτιμία ευρώ - φράγκου έχει υποχωρήσει σχεδόν στο 1 προς 1 λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση με το ελβετικό νόμισμα να υποχωρεί κατά 15%. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι το άληκτο Κεφάλαιο προς αποπληρωμή των δανειοληπτών αυξάνεται κατά 15% ενώ από τον επόμενο μήνα κιόλας θα δουν σημαντική αύξηση στις δόσεις των δανείων τους.
Χιλιάδες δανειολήπτες στην Ελλάδα πήραν τα προηγούμενα χρόνια δάνειο σε ελβετικό φράγκο ωστόσο έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Μάλιστα, έχουν συστήσει σύλλογο και έχουν προσφύγει στα δικαστήρια καθώς οι δόσεις των δανείων τους, κυρίως στεγαστικών, έχουν αυξηθεί ραγδαία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ