Κοινωνία 0

«Μαχαίρι» στις επικουρικές για 1 εκ. δικαιούχους, σχεδιάζει η κυβέρνηση!

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έγγραφο - φωτιά, είδε το φως της δημοσιότητας

Ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις κόβει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο-φωτιά, που είδε το φως της δημοσιότητας.

 

Το εν λόγω έγγραφο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, η μείωση των επικουρικών να ισχύσει ακόμα και από τις αρχές του νέου έτους. Το «τσεκούρι» που σύμφωνα με το Mega ενδέχεται να φτάσει μέχρι και το 8%, αφορά σχεδόν 1.050.000 συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής ασφάλισης.

Η εισηγητική έκθεση προς το ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, προβλέπει δύο κατηγορίες εκτάκτων εσόδων. Η μία από αυτές είναι η εξοικονόμηση περίπου 376 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από την περικοπή επικουρικών συντάξεων. Από τα αρμόδια υπουργεία κανείς δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις συντάξεων το 2015, όπως προβλέπεται άλλωστε και στην «ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων».

Η κυβέρνηση, περιμένει να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για το θέμα, από τις αναλογιστικές μελέτες που θα παραδοθούν εντός των επομένων 10 ημερών.

 

Πηγή: Το Ποντίκι

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία