Ένα πρωτοφανές περιστατικό συγκλονίζει σήμερα την Εσθονία. Ένας 15χρονος μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε μια καθηγήτρια σήμερα σε ένα σχολείο στο Βίλγαντι, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Ταλίν, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Ο μαθητής «πυροβόλησε κατά τη διάρκεια του μαθήματος την καθηγήτρια και την τραυμάτισε θανάσιμα. Η αστυνομία προσήγαγε το μαθητή ηλικίας 15 ετών. Δεν υπήρξε άλλο θύμα» δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κριστίνα Κόστινα.
Ο έφηβος δεν προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς. Τους παρέδωσε το περίστροφό του, την προέλευση του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινίσει. Το κίνητρό του επίσης προς το παρόν παραμένει άγνωστο, προσέθεσε η ίδια.
Η καθηγήτρια που τραυματίστηκε θανάσιμα, η 56χρονη Ένε Σάραπ, δίδασκε Γερμανικά και ήταν γνωστή στην Εσθονία.
Τη στιγμή του περιστατικού, άλλοι 4 ή 5 μαθητές βρίσκονταν μέσα στην τάξη.
Στη συνέχεια η αστυνομία συγκέντρωσε εντός του κτιρίου του σχολείου τους υπόλοιπους μαθητές και διεξήγαγε έρευνες για το ενδεχόμενο να υπήρχαν άλλοι ένοπλοι ή θύματα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές
Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom