Συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η κατρακύλα του ελληνικού Χρηματιστηρίου με τον Γενικό Δείκτη να χάνει σχεδόν 9% ενδοσυνεδριακά λίγο πιο πάνω από τις 900 μονάδες.
Τα αρνητικά μηνύματα της διεθνούς οικονομικής προοπτικής αλλά και η ασθμένουσα ανάπτυξη στην Ευρώπη, με την γερμανική βιομηχανική ατμομηχανή να βρίσκεται σε καθοδική τροχιά, κάνουν τα πανευρωπαϊκά χρηματιστήρια να αγκομαχούν.
Σε αρνητικό έδαφος κινείται και η ισοτιμία ευρώ δολαρίου.
Οι πολιτικές εκτιμήσεις των μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων συνθέτουν το φόντο της αμφισβήτησης του υπάρχοντος σκηνικού, προκρίνοντας την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική στροφή της χώρας σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση.
Το βορρά κοιτάζει και 10ετές ομόλογο με τις αποδόσεις του να ενισχύονται στο 7,50% από 6,93% που έκλεισε χτες, με αποτέλεσμα το spread του ελληνικού 10ετους με το αντίστοιχο γερμανικό να διαμορφώνεται στις 669 μονάδες βάσης.
Στις 16.18 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 884,21 μονάδες με 6,75% και τζίρο στα 192 εκ. ευρώ.
Στις 15.45 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 854,54 μονάδες με -9,88% και τζίρο στα 155 εκ. ευρώ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ