«Κάτι δεν πάει καλά με την κόρη σας»: Η δασκάλα που είδε αυτό που κανείς δεν είχε προσέξει και άλλαξε τη ζωή μιας οικογένειας

Κοινωνία 0

Δύο χρόνια αναμονή για τη σύνταξη

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η καθυστέρηση στην καταβολή τους

Ακόμη και δύο χρόνια πρέπει να περιμένουν οι ασφαλισμένοι προκειμένου να πάρουν τη σύνταξή τους, ενώ μεγαλύτερη είναι η ταλαιπωρία για εκείνους που συνταξιοδοτούνται με διαδοχική ασφάλιση.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ενδεικτικό είναι ότι στο ΙΚΑ εκκρεμούν σήμερα 57.934 αιτήσεις απλών συντάξεων, 10.725 με διαδοχική, 66.917 για επικουρικές και 6.704 για επικουρικές με διαδοχική ασφάλιση. Προσωρινή σύνταξη παίρνουν 35.000 ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται 9.000 για προσωρινή σύνταξη.

Στον ΟΑΕΕ εκκρεμούν 30.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, εκ των οποίων οι 10.000 αφορούν προσωρινή σύνταξη.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, καθώς η αναμονή μπορεί να φτάσει έως και τα πέντε χρόνια.

Η αναμονή για την έκδοση σύνταξης λαμβάνει εκκρηκτικές διαστάσεις, ιδιαίτερα λόγω του κύματος φυγής που παρατηρείται εν όψει αλλαγών στο ασφαλιστικό.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα: Ποιοι μαθητές έχουν τριήμερο με το «καλημέρα»

Πώς λέγεται ο «ξερόλας» στα αρχαία ελληνικά;

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία