Thumbnail
Οι Γεζίντι, που στην πραγματικότητα είναι μονοθεϊστές, θεωρούνταν επί αιώνες «σατανιστές» από τους μουσουλμάνους

Ως δούλους έδωσε στους μαχητές του το Ισλαμικό Κράτος τις γυναίκες και τα παιδιά των Γεζίντι που αιχμαλώτισε στο Βόρειο Ιράκ. Πολλές εκατοντάδες Γεζίντι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους αφότου ξεκίνησε η προέλαση των τζιχαντιστών στο ιρακινό έδαφος. Στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Dabiq το Ισλαμικό Κράτος παραδέχεται για πρώτη φορά με σαφήνεια ότι κρατά αιχμαλώτους Γεζίντι και τους πουλάει ως σκλάβους.

Υπενθυμίζεται ότι αξιωματούχοι των Γεζίντι και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποίησαν τον Αύγουστο ότι οι μειονότητα απειλείται με γενοκτονία. Την απειλή αυτή επικαλέστηκαν οι ΗΠΑ ως έναν από τους λόγους των αεροπορικών επιθέσεών που εξαπέλυσαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Τον Αύγουστο χιλιάδες Γεζίντι είχαν αποκλειστεί επί πολλές ημέρες στα βουνά Σιντζάρ, ενώ άλλοι σφαγιάστηκαν. Εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά εξαφανίστηκαν και τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Στο άρθρο που τιτλοφορείται «Η αναγέννηση της δουλείας πριν από την ώρα της» το Dabiq γράφει ότι η υποδούλωση ανθρώπων που πιστεύεται ότι έχουν αποκλίνουσες θρησκευτικές πεποιθήσεις έδωσε και πάλι νόημα σε μια πλευρά της σαρία, του ισλαμικού νόμου.

«Μετά την αιχμαλωσία τους, οι γυναίκες και τα παιδιά των Γεζίντι μοιράστηκαν μεταξύ των μαχητών του IS που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στο Σιντζάρ. Αυτή η υποδούλωση των πολυθεϊστικών οικογενειών είναι ίσως η πρώτη μετά την κατάργηση αυτού του νόμου της σαρία» προσθέτει ο συντάκτης του περιοδικού. «Οι μοναδικές άλλες γνωστές περιπτώσεις -όμως όχι τόσο σημαντικές- είναι εκείνη της υποδούλωσης των χριστιανών γυναικών και παιδιών στις Φιλιππίνες και τη Νιγηρία από τους μουτζαχεντίν των περιοχών αυτών» συνεχίζει το κείμενο.

Οι Γεζίντι, που στην πραγματικότητα είναι μονοθεϊστές, θεωρούνταν επί αιώνες «σατανιστές» από τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς και τους Εβραίους του Ιράκ παρ' όλο που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του διαβόλου.

Πηγή: tvxs.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ με την Ανάκληση απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων: Αόρατος κίνδυνος με επιβλαβείς χημικές ουσίες και ελλιπή επισήμανση

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κουνούπια
Γιατί μερικοί άνθρωποι είναι μαγνήτες για τα κουνούπια
Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά, τα κουνούπια κάνουν αισθητή την παρουσία τους, προκαλώντας ενόχληση με τα...
Γιατί μερικοί άνθρωποι είναι μαγνήτες για τα κουνούπια
temu
Η κυριαρχία των κινεζικών κολοσσών ηλεκτρονικού εμπορίου
Η ελληνική αγορά λιανικής βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή πρόκληση: την αλματώδη ανάπτυξη των κινεζικών πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου.
Η κυριαρχία των κινεζικών κολοσσών ηλεκτρονικού εμπορίου
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ
Καύσωνας - Εκτακτα μέτρα αύριο Δευτέρα: Αλλαγές ωραρίων, δικαίωμα ευάλωτων σε τηλεργασία, φρένο σε υπαίθριες εργασίες και delivery
Υπουργείο Εργασίας: Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζόμενων λόγω καύσωνα
Καύσωνας - Εκτακτα μέτρα αύριο Δευτέρα: Αλλαγές ωραρίων, δικαίωμα ευάλωτων σε τηλεργασία, φρένο σε υπαίθριες εργασίες και delivery