Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων καλούν οι διαδηλωτές στο Χονγκ – Κονγκ μετά και την διακοπή των συνομιλιών με την κυβερνητική ηγεσία της Πόλης.
Η Γραμματέας της πόλης, Carrie Lam, δήλωσε ότι οι συνομιλίες που είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή ακυρώθηκαν λόγω της ακλόνητης στάσης των φοιτητών, η οποία δεν εναρμονιζόταν με τους συνταγματικούς κανόνες της πόλης.
Η απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τις συνομιλίες συνέπεσε με την απαίτηση βουλευτών να ερευνήσουν την υπόθεση δωροδοκίας από επιχειρήσεις προς τον ηγέτη του Χονγκ – Κονγκ, ύψους 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι διαδηλωτές που συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τρία σημεία στο Χονγκ Κονγκ αλλά είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας ζήτησαν από τους υποστηρικτές τους να συγκεντρωθούν στις 19.30 τοπική ώρα (14.30΄ ώρα Ελλάδος) κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, στο κέντρο της πρώην βρετανικής αποικίας.
Στόχος τους είναι διαμαρτυρηθούν για την ακύρωση από την κυβέρνηση της προγραμματισμένης σήμερα συνάντησης. Οι αρχές εξήγησαν ότι αρνούνται να έχουν συνομιλίες υπό την απειλή των φοιτητών για ενίσχυση της κινητοποίησή τους.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ