Thumbnail
Ο Κ. Μητσοτάκης παραπέμπει στο Υπ. Οικονομικών

Το παιχνίδι του «καλού και του κακού» φαίνεται πως διαδραματίζεται και πάλι με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας και την αξιολόγηση του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας» τέθηκε στη συνάντηση, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις ή παρατηρήσεις, τόσο το θέμα αλλαγών στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου όσο και το ζήτημα των απολύσεων.

Το σίγουρο είναι ο ότι υπήρξαν θετικές εισηγήσεις για τις λεγόμενες, «δημοσιονομικά ουδέτερες» αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν. Αυτές αφορούν τις μειώσεις σε χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας υπαλλήλους, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν προσαρμογές εν είδει μπόνους για κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων.

Αναφορικά με το θέμα των απολύσεων, η ελληνική πλευρά παρουσίασε εκ νέου τις δεξαμενές για τις 5.500 αποχωρήσεις που αφορούν 1.090 απομακρύνσεις από συρρίκνωση ΝΠΙΔ των υπουργείων Πολιτισμού, Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης, 2.000 διαθέσιμους που δεν θα επανατοποθετηθούν, επίορκους υπαλλήλους και εκείνους που έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά, ενώ η ελληνική πλευρά επιμένει να προσμετρά και τους περίπου 1.800 συμβασιούχους που υπηρετούσαν με προσωρινές διαταγές και απομακρύνθηκαν, χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει οριστικά τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας.

Αναλυτικά, οι απολύσεις θα προέλθουν

1.800 συμβασιούχοι, οι οποίοι παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές και με επίσπευση των διαδικασιών τέθηκαν πλέον εκτός Δημοσίου (υπό έγκριση από τους δανειστές να ενταχθεί η συγκεκριμένη κατηγορία στις υποχρεωτικές αποχωρήσεις).

850 υπάλληλοι από τη μείωση των μεγεθών των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών

150 υπάλληλοι από τη μείωση των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

90 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Πολιτισμού

Οι υπόλοιπες 2.610 απολύσεις που απομένουν για να πιαστεί ο μνημονιακός στόχος των 15.000 θα προκύψουν:

Από τους ελέγχους που διεξάγονται για παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου

Από την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων

Από τους ελέγχους που διεξάγονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και εργάζονται, έχοντας κάνει χρήση πλαστών πιστοποιητικών

Από όσους βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας και δεν θα πετύχουν τη μετακίνησή τους σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου τομέα, μέχρι τη λήξη της οκτάμηνης παραμονής τους στο πρόγραμμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

podilato_9.jpg
Κλειστό σήμερα το κέντρο και το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας λόγω του ποδηλατικού Γύρου 2024
Θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε  λεωφόρους, οδούς και πλατείες των Δήμων Αθηναίων, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αλίμου,...
Κλειστό σήμερα το κέντρο και το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας λόγω του ποδηλατικού Γύρου 2024
ΤΑΞΗ
Ένα ολόκληρο Γυμνάσιο σε ομηρία με τον καταγγελλόμενο διευθυντή να παραμένει στη θέση του
Τα φαινόμενα αυταρχισμού από προϊσταμένους θα πολλαπλασιαστούν και θα ενταχθούν στο προσεχές μέλλον, καθώς εκτρέφονται από τον αντιευκπαιδευτικό...
Ένα ολόκληρο Γυμνάσιο σε ομηρία με τον καταγγελλόμενο διευθυντή να παραμένει στη θέση του