Thumbnail
Σε αρνητικό οικονομικό κλίμα η Ευρώπη

Άλλη μία απόδειξη ότι τα οικονομικά των χωρών της ευρωζώνης βρίσκονται σε αντιδιαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θέλει να διατυμπανίζει η ελληνική κυβέρνηση,  αποτελούν τα στοιχεία της Eurostat για το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με αυτά μικρή υποχώρηση κατά 0,2% σημείωσε το ΑΕΠ στην Ελλάδα σε ετήσια βάση σημειώνεται το δεύτερο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Την ίδια περίοδο, στην ευρωζώνη το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,7% και στην ΕΕ 1,2%.

Η ετήσια εξέλιξη του ΑΕΠ (β’ τρίμηνο 2014, σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2013) στις χώρες για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία ήταν η εξής: Κύπρος -2,5%, Ιταλία -0,2%, Ελλάδα -0,2%, Φινλανδία -0,1%, Γαλλία +0,1%, Πορτογαλία +0,8%, Ολλανδία +0,9%, Αυστρία +0,9%, Βέλγιο +1,0%, Ισπανία +1,2%, Γερμανία +1,3%, Σλοβενία +1,9%, Σλοβακία +2,4%, Εσθονία +2,5%, Μάλτα +2,7%, Λετονία +3,5%.

Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή το δεύτερο τρίμηνο 2014 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα, ενώ στην ευρωζώνη το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο και στο σύνολο της ΕΕ αυξήθηκε 0,2%.

Οι μεγάλες επιδόσεις στον τομέα των καταναλωτικών δαπανών και των εξαγωγών αντισταθμίστηκαν από την μείωση των δαπανών για επενδύσεις αφήνοντας την οικονομία της ευρωζώνης στάσιμη κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενώ και η ασυνήθιστα μεγάλη πτώση στον τομέα των κατασκευών, έπαιξε και αυτή το ρόλο της.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα