Thumbnail
Γενικός Γραμματέας ΟΛΜΕ

Απάντηση στο άρθρο της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», «Έρχεται γραπτός διαγωνισμός για εκπαιδευτικούς», στις 21/8/2014

Δεμερδεσλής Γιώργος 
Γενικός Γραμματέας ΟΛΜΕ
 
1. Κάθε συζήτηση για νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στους εκπαιδευτικούς,  στηριγμένη σε προφορικές συνεντεύξεις υπουργών και υφυπουργών, χωρίς να γνωρίζουμε καν τον αριθμό των  μονίμων διορισμών αλλά και ποιες ειδικότητες  θα προσληφθούν, είναι όχι μόνο πρόωρη, αλλά κυρίως αποτελεί άλλοθι και αποπροσανατολισμό για το ΑΜΕΣΟ πρόβλημα των κενών των σχολείων και της ομαλής τους λειτουργίας τον Σεπτέμβρη.
2. Ως μέλος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, αγωνίστηκα σθεναρά ενάντια στον πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998 και την κατάργηση της επετηρίδας. Ως πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ (αρχικά ως αναπληρωτής και μετά ως μόνιμος), αγωνίστηκα -και εξακολουθώ αμείωτα να το κάνω- για τη δικαίωση των αιτημάτων των αναπληρωτών και ωρομισθίων. Ένα από αυτά τα αιτήματα ήταν και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας ως προσόν διορισμού.
3. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο να μην αναγνωρίζεται η διδακτική εμπειρία ως ΚΥΡΙΟ προσόν διορισμού γιατί αποτελεί σημαντικό εχέγγυο της παιδαγωγικής επάρκειας των εκπαιδευτικών. Δυστυχώς, με το νόμο 3848/10 και το κλείσιμο των πινάκων η εμπειρία αυτή απαξιώνεται. Δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό σημείο από το κλείσιμο των πινάκων. Αντίθετα προκλήθηκαν πολλά δεινά, ένα από τα οποία ήταν και η αδυναμία έγκαιρης στελέχωσης των σχολείων με αναπληρωτές.
4. Από κάθε θέση μου στο εκπαιδευτικό κίνημα και με κάθε τρόπο αγωνίστηκα και εξακολουθώ να αγωνίζομαι για την πλήρη κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 3848/10 (νόμος Διαμαντοπούλου).
5. Δεν έδωσα ποτέ συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατία», άρα όσα σ’ αυτήν αναφέρονται σε σχέση με το πρόσωπό μου είναι ανυπόστατες και απηχούν τις απόψεις του συντάκτη.
6. Όπως  και η ΟΛΜΕ υποστηρίζει με σταθερότητα, το βασικό ζήτημα είναι ο διορισμός εδώ και τώρα  μονίμων εκπαιδευτικών,  προκειμένου να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία.
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)
Κάρτα Ανεργίας: Σύντομα και εύκολα βήματα για να αποκτήσετε τα επιδόματα και τις εκπτώσεις
Ηλεκτρονική κάρτα ανεργίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αίτηση και τα δικαιώματά σας
Κάρτα Ανεργίας: Σύντομα και εύκολα βήματα για να αποκτήσετε τα επιδόματα και τις εκπτώσεις
syntagma
Καιρός σήμερα: Ανοιξιάτικο σκηνικό με θερμοκρασίες έως 20°C – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος
Καιρός: Ανοιξιάτικη εβδομάδα με θερμοκρασίες ελαφρώς υψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή
Καιρός σήμερα: Ανοιξιάτικο σκηνικό με θερμοκρασίες έως 20°C – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος