Thumbnail
Ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

Παράνομη μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων υδραργύρου έγινε από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι αρχές της Γερμανίας ενημέρωσαν το ΥΠΕΚΑ ότι γερμανική εταιρεία, η οποία διαθέτει εγκαταστάσεις στη Γερμανία στις οποίες προκύπτει υδράργυρος από επεξεργασία αποβλήτων που περιέχουν υδράργυρο, ενώ όφειλε να διαθέτει τα απόβλητα σε ιδιόκτητο υπόγειο χώρο διάθεσης, τα διακινούσε στο εξωτερικό ως προϊόν, μέρος των οποίων έχει διακινηθεί και μέσω της Ελλάδας προς τρίτες χώρες».
Σύμφωνα με τον 902.gr το οποίο αποκαλύπτει το γεγονός, το ΥΠΕΚΑ αναφέρει επίσης ότι από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος «διενεργήθηκε αυτοψία από επιθεωρητές της ΕΥΕΠ στις 18 Αυγούστου στις εμπλεκόμενες εταιρείες στην Ελλάδα και διαπιστώθηκε μεταφορά και αποθήκευση του αποβλήτου, ποσότητας περίπου 56 τόνων, σε αποθήκη εταιρείας logistics στην Αττική. Διαπιστώθηκε ότι η διακίνηση του αποβλήτου έγινε με τις διαδικασίες που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες που επιβάλλει ο κανονισμός για τη διασυνοριακή μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων».
Αναφέρει τέλος το ΥΠΕΚΑ ότι θα προβεί «σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σύννομη και ασφαλή διαχείριση της ποσότητας του αποθηκευμένου αποβλήτου, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτη
Παγιδευμένοι στις ΗΠΑ: Έλληνας φοιτητής στο Λος Άντζελες εξηγεί γιατί δεν θα έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα
Όμηροι της αβεβαιότητας: Η νέα πραγματικότητα των ξένων φοιτητών στις ΗΠΑ
Παγιδευμένοι στις ΗΠΑ: Έλληνας φοιτητής στο Λος Άντζελες εξηγεί γιατί δεν θα έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα
παραλία
Οπτική Ψευδαίσθηση: Κοιτάξτε την εικόνα προσεκτικά, και προσπαθήστε να ψάξετε για πράγματα που φαίνονται περίεργα
Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου;
Οπτική Ψευδαίσθηση: Κοιτάξτε την εικόνα προσεκτικά, και προσπαθήστε να ψάξετε για πράγματα που φαίνονται περίεργα
καφές
Προσοχή στον συνδυασμό: Ποια φάρμακα δεν πρέπει να παίρνεις με καφέ
Ο αγαπημένος σου καφές μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων ή και να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες
Προσοχή στον συνδυασμό: Ποια φάρμακα δεν πρέπει να παίρνεις με καφέ