Νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής παραδέχτηκε ότι ασθενής που νοσηλευόταν σε αυτό υποβλήθηκε κατά λάθος σε... επέμβαση καρδιάς επειδή οι γιατροί μπέρδεψαν το όνομά της με μιας άλλης γυναίκας.
«Λόγω μιας ασυνεννοησίας, χειρουργήθηκε λάθος ασθενής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιδιωτική κλινική Mediclinic του Κίμπερλι, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα της διπλά άτυχης γυναίκας.
Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Beeld, η Ρίτα Ντου Πλέσις, 83 ετών, ήταν εκείνη που οδηγήθηκε στη χειρουργική κλίνη για να της γίνει παροχέτευση του υγρού που είχε συσσωρευτεί στο περικάρδιο.
Στην πραγματικότητα, η ηλικιωμένη δεν ήταν καρδιοπαθής: έπασχε μόνο από αναπνευστική λοίμωξη.
Ο γιατρός της έκανε λάθος το όνομα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον χειρουργό.
Αντιλήφθηκε το πρόβλημα αφού είχε αρχίσει η επέμβαση.
Ο γιατρός και το νοσοκομείο ζήτησαν συγγνώμη από τη γυναίκα και την οικογένειά της.
Η Mediclinic διευκρίνισε ότι η κ. Ντου Πλέσις «ανταποκρίθηκε καλά στην επέμβαση» και δεν πρόκειται να της χρεώσουν τη «θεραπεία» που της έκαναν.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ