Thumbnail
Έχω μια πρόταση

Λοιπόν, τώρα που κατακάθησε η σκόνη και ο κουρνιαχτός της Σοφίας, του Άδωνι και των λοιπών υγιών δυνάμεων, έχω να κάνω μια πρόταση. Μια πρόταση που θα βάλει στη γωνία τα κόκκινα ραδιόφωνα και τα κόκκινα γάντια. Προτείνω λοιπόν κάποιο σοβαρό ΜΜΕ να αναλάβει την πρωτοβουλία για την διοργάνωση μιας συναυλίας στήριξης και υποστήριξης του κυβερνητικού έργου.

Να ξαμοληθούν στην καλλιτεχνική πιάτσα τα σαΐνια της Συγγρού μαζί με μερικούς δημοσιογράφους και αρχισυντάκτες του ΔΟΛ και να βρουν μια ομάδα τραγουδιστών για μια μεγάλη συναυλία. Να βρουν όλους αυτούς που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί με θετικά λόγια υπέρ των Μνημονίων. Να επιστρατεύσουν και τους καλλιτέχνες που ανακάλυψαν εν μέσω κρίσης τα σωρευμένα προβλήματα που καιρός ήρθε να τα αντιμετωπίσουμε και να ενώσουν όλοι μαζί τις φωνές τους σε με μεγαλειώδη συναυλία υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο, υπέρ των μέτρων της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας, υπέρ του χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, υπέρ της απελευθέρωσης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, υπέρ του θεάρεστου έργου του ΤΑΙΠΕΔ, υπέρ της μείωσης των συντάξεων, υπέρ των συνεχών ανακεφαλαιοποίησεων των τραπεζών, υπέρ, υπέρ, υπέρ.

Και αν οι διοργανωτές κρίνουν πως η πλατεία Συντάγματος είναι μικρή για να χωρέσει το πλήθος του κόσμου που θα συρρεύσει για να τραγουδήσει μαζί με τους καλλιτέχνες το μνημονιακό ρεπερτόριο της κρίσης, υπάρχει και η λύση της Μυκόνου. Εκεί που το τελευταίο διάστημα συχνάζουν πολλοί χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες και υπό τους ήχους του μπουζουκιού πνίγουν τον καημό τους σε σαμπάνιες των τριών χιλιάδων ευρώ.

Έναντι συμβολικού εισιτηρίου η μεγάλη συναυλία στήριξης της κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει το πολιτικό και συνάμα το κοσμικό γεγονός του καλοκαιριού. Συνδυάζοντας δε το τερπνόν μετά του ωφελίμου μέρος των εσόδων θα μπορέσουν να διατεθούν για τη στήριξη ευπαθών ομάδων αναδεικνύοντας έτσι και το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Είναι απορίας άξιο πώς τόσες ημέρες δεν βρέθηκε ούτε ένας εύστροφος σύμβουλος του πρωθυπουργού να του προτείνει μια δυναμική και καλλιτεχνική απάντηση της κυβέρνησης στον λαϊκισμό των «κόκκινων γαντιών». Και αν δεν μπορούν τελικά μόνοι τους να το οργανώσουν, ας το αναθέσουν σε έναν Νίκο Μαστοράκη, βρε αδερφέ, που ξέρει και από παραγωγές.

Αναδημοσίευση από την ΑΥΓΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαίο
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο
Σοκαρισμένοι οδηγοί και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η φονική σύγκρουση
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο
Σάντουιτς
Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό σάντουιτς με λίγες θερμίδες – Οι 4 βασικές επιλογές των διαιτολόγων
Μόνο με 4 απλά υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γευστικό και θρεπτικό σνακ, ιδανικό για δεκατιανό ή βραδινό
Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό σάντουιτς με λίγες θερμίδες – Οι 4 βασικές επιλογές των διαιτολόγων
aeroplano
Ρεκόρ προστίμου 59 εκατ. δολαρίων στην Qantas για παράνομες απολύσεις κατά την πανδημία
Το δικαστήριο επέβαλε το μεγαλύτερο πρόστιμο στην Αυστραλία για παραβιάσεις εργασιακής νομοθεσίας, μετά την απόλυση 1.820 υπαλλήλων το 2020
Ρεκόρ προστίμου 59 εκατ. δολαρίων στην Qantas για παράνομες απολύσεις κατά την πανδημία
παπαιωανου
Συλλυπητήρια Υφυπουργού Παιδείας για τον Καθηγητή Χρυσόστομο Σταμούλη
Ο Υφυπουργός Παιδείας εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του διακεκριμένου καθηγητή και παιδαγωγού, επισημαίνοντας την πολύτιμη συμβολή του στην...
Συλλυπητήρια Υφυπουργού Παιδείας για τον Καθηγητή Χρυσόστομο Σταμούλη