Thumbnail
Σε 250 χιλ.οικογένειες... όσα κερδίζει μια τράπεζα σε οχτώ μέρες!

Του Δημήτρη Τσιμούρα

«Προσφέρουν» σε μερίδα εξαθλιωμένων, που αυτοί με την πολιτική τους οδήγησαν στην εξαθλίωση, σε 250 χιλιάδες οικογένειες ή ένα περίπου εκατομμύριο «δικαιούχους», το εφάπαξ... ασύλληπτο ποσό των 165 χιλιάδων ευρώ ή... ολόκληρα 165 ευρώ ανά «μερισματούχο»!

Και αυτό, όταν τα τελευταία χρόνια έδωσαν 260 δις ευρώ -δικά μας χρήματα- στους τραπεζίτες, τα κέρδη των οποίων σήμερα, μεσούσης της «κρίσης», φτάνουν σε ασύλληπτα αστρονομικά ποσά, όταν η ανεργία φουντώνει, όταν το μακρύ χέρι της εφορίας βρίσκεται καθημερινά στις τσέπες μας, όταν η εξαθλίωση αυξάνει γεωμετρικά, όταν οι αυτοκτονίες είναι στην ημερήσια διάταξη, όταν κράτος και τράπεζες από κοινού ετοιμάζονται για τη μεγάλη έφοδο των μαζικών κατασχέσεων!

«Προσφέροντας» το ευτελές αυτό ποσό σε 250 χιλιάδες οικογένειες-το οποίο αναμφισβήτητα έχουν ανάγκη- το ποσό που κερδίζει μόνο ένας τραπεζικός όμιλος, αυτός της Πειραιώς, σε οκτώ ημέρες(!), καταφέρνουν -πάντα φυσικά σε αγαστή αρμονία με τους «εταίρους» της ΕΕ και του ΔΝΤ- να στρέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης έξω από τα σημερινά πολιτικά τεκταινόμενα, να δημιουργήσουν σε πολλούς ψεύτικες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, να δώσουν την ψεύτικη εντύπωση ότι οι θυσίες... «πιάνουν» τόπο, ενώ ταυτόχρονα εντέχνως καλλιεργούν έναν ιδιότυπο κοινωνικό αυτοματισμό, μεταξύ εξαθλιωμένων «μερισματούχων» και μη.

Κι όλα αυτά με ένα ψίχουλο... εφάπαξ!

ΥΓ. Όμιλος Πειραιώς: Καθαρά κέρδη €3,5 δισ. το α' εξάμηνο του '13. Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ. Με αναγωγή προκύπτει ότι το ποσό των 165 χιλ. ευρώ που θα διατεθεί στους «μερισματούχους» αντιστοιχεί σε κέρδη περίπου 8 ημερών για έναν και μόνο τραπεζικό όμιλο. Εδώ η... «δικαιοσύνη» δίνει τα ρέστα της!!!

ΠΗΓΗ: faretra.info

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η πρώτη αργία του Σεπτεμβρίου για όλες τις τάξεις τη νέα σχολική χρονιά

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Σημαντικές αλλαγές στην κατανομή σχολών και τμημάτων στα τέσσερα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλαδικές 2026: Τι αλλάζει στα Επιστημονικά Πεδία – Τι σημαίνει για τους υποψηφίους
Πανελλαδικές 2026: Σημαντικές αλλαγές στην κατανομή σχολών και τμημάτων στα τέσσερα Επιστημονικά Πεδία
Νατάσσα Μποφίλιου
Μια βουτιά μισογυνισμού έριξαν οι σεξιστές επικριτές της Νατάσσας Μποφίλιου και τα βοθρολύματα «έπνιξαν» τα social
Η Νατάσσα Μποφίλιου είναι το trigger κάθε σεξιστή της διπλανής δεξιάς πολυκατοικίας
Μια βουτιά μισογυνισμού έριξαν οι σεξιστές επικριτές της Νατάσσας Μποφίλιου και τα βοθρολύματα «έπνιξαν» τα social