Thumbnail
Συνεχίζεται η δίκη

Μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία που έχει άμεση σχέση με τη δίκη που συνεχίζεται στο δικαστικό μέγαρο Πατρών και αφορά το αιματηρό περιστατικό τον Απρίλιο του 2013 στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας με τον πυροβολισμό 28 μεταναστών εργατών γης από επιστάτες, έκανε η Τοπική Επιτροπή της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Όπως καταγγέλλει, πριν μερικές μέρες και συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, δέχθηκε επίθεση στην παράγκα που μένει, τον ξυλοκόπησαν, απαίτησαν να μην παρουσιάζεται στην δίκη και τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν.
 
Μάλιστα η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη έξω από τα δικαστήρια στις 9 το πρωί, οπότε και θα συνεχιστεί η δίκη, διαμαρτυρία στην οποία θα συμμετέχουν και οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων και συλλογικοτήτων για να συζητήσουν την συμπαράσταση στους εργάτες γης της Μανωλάδας  στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πατρών.
 
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση:
 
«Η δίκη των φραουλάδων που επιτέθηκαν με καραμπίνες στους μετανάστες εργάτες που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους , τραυματίζοντας 35 άτομα, συνεχίζεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου.
 
Ο τρόπος που διεξάγεται η δίκη αποτελεί ντροπή. Η υπεράσπιση έχει επιστρατεύσει ολόκληρο τον οχετό των ρατσιστικών επιχειρημάτων στην προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Αμφισβητεί την ίδια την λογική παρουσιάζοντας τους μετανάστες ως δουλεμπόρους, ενώ δεν λείπουν οι σεξιστικές επιθέσεις σε αλληλέγγυες στους μετανάστες. Αυτά συμπληρώνονται από τραμπουκισμούς (ακόμα και σωματικές επιθέσεις) μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου από τον ρατσιστικό όχλο που κουβαλάν μαζί τους οι κατηγορούμενοι.
 
Πρόσφατα όμως οι επίδοξοι φονιάδες προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Μετά την αποτυχία της προσπάθειας να δωροδοκηθούν τα θύματα της επίθεσης για να παραιτηθούν από τον αγώνα τους για δικαιοσύνη ο Tipu Chowdhury, βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση στη παράγκα που μένει το βράδυ της 27ης Ιουνίου από έξι άτομα. Τον ξυλοκόπησαν, απαίτησαν να μην παρουσιάζεται στην δίκη και απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν. Η επίθεσή αυτή αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας των φραουλάδων να διώξουν τους μετανάστες γκρεμίζοντας τις παράγκες και κόβοντας το νερό και το ρεύμα.
 
Η μάχη των μεταναστών εργατών της Μανωλάδας είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους μας. Είναι μια μάχη ενάντια στην απλήρωτη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία. Θέλουμε την καταδίκη των ενόχων για να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένα αφεντικό να επιτεθεί (με οποιονδήποτε τρόπο) στους εργαζόμενους που διεκδικούν και παλεύουν. Είναι μια μάχη για να συντρίψουμε τον ρατσισμό, να καταρρεύσουν στις αίθουσες και τους δρόμους τα ρατσιστικά επιχειρήματα, μια μάχη για την νομιμοποίηση των μεταναστών στη Μανωλάδα και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 
Η θέση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, των κομμάτων της Αριστεράς είναι στο πλευρό των εργατών γης της Μανωλάδας. Την Πέμπτη 3 Ιούλη θα ενώσουμε τις φωνές μας μαζί τους, μαζί με της ηρωικές καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Πάτρας για να διεκδικήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα