Thumbnail
Τι είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρ. Φωτόπουλος

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρ. Φωτόπουλος καταδίκασε την αστυνομική βία σε βάρος των καθαριστριών με αφορμή το βίντεο  με την πισώπλατη γροθιά που έριξε ένας αστυνομικός στο κεφάλι μιας καθαρίστριας Το βίντεο με την ύπουλη και  σαδιστική πράξη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ο Χρ. Φωτόπουλος ανέφερε πως: "Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι ανεγκέφαλοι, οι εγκληματικές φυσιογνωμίες" τόνισε με νόημα, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega.

Για την φωτογραφία του αστυνομικού με τη σιδηρογροθιά στο χέρι, ο Φωτόπουλος σημείωσε πως: "τα έχω δει και με πεισμώνουν γιατί δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τρόπο παραδειγματικό".

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των αστυνομικών ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι ΕΔΕ που έχουν γίνει στο παρελθόν για υποθέσεις αστυνομικής βίας, όπως σε βάρος του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου ή του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, αλλιώς "είμαστε εκτεθειμένοι".

Ανέφερε ακόμη πως τέτοια φαινόμενα "δεν ανάγονται μέσα σε διαταγές", ενώ υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών, κάτω από αντίξοες συνθήκες, μάχεται ενάντια στο έγκλημα.

"Έχουμε μετατρέψει συνανθρώπους μας σε φυτά και δεν έχει γίνει έρευνα", είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο Χρ. Φωτόπουλος, είπε πως πρόσφατα αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας επισκέφτηκε τις απολυμένες καθαρίστριες, καθώς μεσολάβησαν και άλλα γεγονότα "βίαιων συμπεριφορών" και τάχθηκε στο πλευρό τους στο αίτημα για επαναπρόσληψή τους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

giakis
Η Ελλάδα κερδίζει αξιοπιστία. Η Θεσπρωτία δεν μπορεί να περιμένει άλλο
Η δημοσιονομική επιτυχία της χώρας πρέπει τώρα να γίνει έργα, υποδομές και πραγματική περιφερειακή ανάπτυξη. 
Η Ελλάδα κερδίζει αξιοπιστία. Η Θεσπρωτία δεν μπορεί να περιμένει άλλο
paidia-goneis-mitera.jpg
Γονείς και διαζύγιο: Οδηγός για συναισθηματική στήριξη των παιδιών - Ενημερωτική συνάντηση στη Λάρισα
Έκτη ενημερωτική συνάντηση για την Ακαδημία Γονέων της ΠΔΕ Θεσσαλίας
Γονείς και διαζύγιο: Οδηγός για συναισθηματική στήριξη των παιδιών - Ενημερωτική συνάντηση στη Λάρισα
Νίκος Φαραντούρης
Φαραντούρης: «Όλοι με καλοδέχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ» - «Με διέγραψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν με ήθελαν»
Από την Κουμουνδούρου στη Χαριλάου Τρικούπη: Το παρασκήνιο της μετακίνησης του ευρωβουλευτή
Φαραντούρης: «Όλοι με καλοδέχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ» - «Με διέγραψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν με ήθελαν»