Εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μια 27χρονη, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία έκλεψε φορητό υπολογιστή και χρησιμοποίησε παράνομα τα προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη που ήταν αποθηκευμένα στον υπολογιστή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, η 27χρονη δημιούργησε εικονικά «προφίλ» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων δημοσιεύονταν συκοφαντίες σε βάρος του ιδιοκτήτη και ψευδή γεγονότα για την προσωπικότητά του. Η 27χρονη που διαμένει στη Λιβαδειά έκλεψε τον υπολογιστή σε δημόσιο συγκοινωνιακό μέσο στην Αθήνα.
Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, αλλά δεν συνελήφθη γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο κλεμμένος φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Η δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom