Thumbnail
Το «πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του υπερκερδοφόρου ΟΠΑΠ έδωσε το  ΤΑΙΠΕΔ

 

ΜΕΣΑ ΣΕ 45 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΑΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
 
Το «πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του υπερκερδοφόρου ΟΠΑΠ ( έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ, ταυτόχρονα, όρισε συγκεκριμένες προθεσμίες για τα Κρατικά Λαχεία και την Κασσιώπη στην Κέρκυρα.
 
 
Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ, η δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29%(στο Δημόσιο θα απομείνει περίπου 5%)  του ΟΠΑΠ (η πλέον κερδοφόρα εταιρεία στην Ελλάδα για το 2011 με κέρδη 702 εκατ.ευρώ βάση ισολογισμών,σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ICAP!!!) αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
Η πώληση θα γίνει με διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ η προεπιλογή των υποψηφίων θα γίνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια.
 
Η πώληση του ΟΠΑΠ συνιστά μέγα σκάνδαλο ζημίας για το δημόσιο συμφέρον, αφού,πέραν των πολλών άλλων, το δημόσιο το πολύ πολύ να εισπράξει ως έσοδα τα κέρδη του ΟΠΑΠ τριών ετών π.χ., μιας μονοπωλιακής και υπερκερδοφόρας επιχείρησης.
 
ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ-ΚΑΣΣΙΩΠΗ
 
Για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων, με σύμβαση παραχώρησης, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 45 ημερών.
 
Για την "αξιοποίηση" της έκτασης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 60 ημερών.
 
Σημειώνεται ότι στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού και η διαδικασία για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (υποβολή δεσμευτικών τεχνικών και οικονομικών προσφορών) αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.
 
iskra.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βιασμός
Η σχολική βία δεν αντιμετωπίζεται με καθηγητική και διευθυντική βία
Φταίει η κοινωνία, το εκπαιδευτικό σύστημα, η κρίση, η πανδημία ο σύγχρονος πολιτισμός και η τραπ μουσική ή όλα αυτά μαζί;
Η σχολική βία δεν αντιμετωπίζεται με καθηγητική και διευθυντική βία