Thumbnail
Χιλιάδες δικαιούχοι το είδαν να εξαφανίζεται

Σάλο έχουν προκαλέσει από το πρωί οι καταγγελίες για κατάσχεση του μερίσματος, κάποιων δικαιούχων από τις τράπεζες για ληξιπρόθεσμες οφειλές και κάρτες.

Το κοινωνικό μέρισμα, θα ήταν διαθέσιμο σήμερα για πάνω από 200.000 νοικοκυριά. Κάποιοι που πήγαν από το βράδυ στα ΑΤΜ για να ελέγξουν την καταβολή, κάνοντας ενημέρωση του λογαριασμού μέσω του αυτόματου μηχανήματος είδαν το ποσό να μπαίνει στο λογαριασμό και να βγαίνει αυτόματα λόγω κατάσχεσης για οφειλές!

Ο νόμος είναι σαφής και αναφέρει το εξής: «Το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα».

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκαθίζει από την άλλη ότι δεν έχει καμία ανάμιξη, ενώ ο υφυπουργός εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε να επικοινωνήσει με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, οι τράπεζες θα κληθούν να κάνουν τους αντιλογισμούς όλων των πράξεων ώστε να εμφανισθούν ξανά τα χρήματα του μερίσματος στους δικαιούχους. Αυτό θα γίνει είτε σήμερα Παρασκευή είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούτερ
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στο Wi-Fi κάθε μέρα, για τη δουλειά μας, την πρόσβαση στις ειδήσεις, την περιήγηση στα social media, ωστόσο είναι...
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια