Thumbnail
Βίντεο

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του κύκλου των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014 επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αποζημιωθούν και θα μπορούν να ενταχθούν στον ΟΑΕΔ, «ώστε να απολαμβάνουν της βασικής προστασίας, η οποία παρέχεται στον οποιονδήποτε άνεργο του ιδιωτικού τομέα».

Ανέφερε, οτι «μεταβαίνουμε πια, από μια εποχή όπου η διαθεσιμότητα ήταν συνδεδεμένη και με απολύσεις, σε ένα καινούργιο καθεστώς όπου η κινητικότατα θα αποτελεί ένα μόνιμο εργαλείο καλύτερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, και θα είναι πλήρως αποσυνδεδεμένη από ενδεχόμενες απολύσεις». Συνέχισε λέγοντας  ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις από εδώ και στο εξής στο δημόσιο».

Ταυτόχρονα, ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι εξετάζεται ένα νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους. Όπως είπε, τα χρήματα που θα βρεθούν για το πριμ παραγωγικότητας δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι ένα μέτρο «δημοσιονομικά ουδέτερο».

Με το νέο μισθολόγιο θα υπάρξουν νέες περικοπές μισθών δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ποιες ομάδες υπαλλήλων θα είναι τα θύματα των «ανακατατάξεων».

Όσον αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων και την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι όσοι λαμβάνουν τον κατώτερο βαθμό δεν κινδυνεύουν με απόλυση ή διαθεσιμότητα.

Πληροφορίες από enikos.gr και topontiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλ
«Κραυγή» πτυχιούχων της ΑΣΚΤ – «Αόρατοι» οι Ιστορικοί Τέχνης για το Υπουργείο Πολιτισμού
«Ο πολιτιστικός τομέας στερείται εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ εμείς αγωνιζόμαστε να βρούμε θέση στον χώρο που εκπαιδευτήκαμε»
«Κραυγή» πτυχιούχων της ΑΣΚΤ – «Αόρατοι» οι Ιστορικοί Τέχνης για το Υπουργείο Πολιτισμού
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Πανελλήνιες 2025: Στατιστική — Όχι ένα, αλλά πέντε επαγγέλματα σε μία σχολή
Πανελλήνιες - Μηχανογραφικό 2025: Η Στατιστική ως «ελβετικός σουγιάς» σπουδών - Δεν υπόσχονται «κοινωνικό κύρος» όπως η Ιατρική ή η Νομική, ούτε...
Πανελλήνιες 2025: Στατιστική — Όχι ένα, αλλά πέντε επαγγέλματα σε μία σχολή