Thumbnail
Έκτη ημέρα εξαφάνισης ενός αεροπλάνου χωρίς ίχνη...

Τελευταία Ενημέρωση - Πέμπτη (13/03)

Κάποιος ενδεχομένως να οδήγησε το Μπόινγκ σε άγνωστη τοποθεσία--ή να το έριξε-- αφότου απενεργοποίησε σκόπιμα τους αναμεταδότες του στίγματός του για να αποφύγει τα ραντάρ, αναφέρει η Wall Street Journal, που σύμφωνα με την οποία, οι αμερικάνοι εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση, εκτιμούν ότι το boeing παρέμεινε στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες μετά τη στιγμή που έδωσε το τελευταίο του στίγμα.

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες που πραγματοποίησαν δύο βιετναμέζικα αεροσκάφη μετά από φωτογραφίες που παρείχε κινεζικός δορυφόρος και απεικόνιζαν αντικείμενα που ενδεχομένως να προέρχονταν από το αγνοούμενο Boeing της Malaysian Airlines, όπως  δήλωσε δημοσιογράφος του Reuters που επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη αυτά.

Τα αεροπλάνα, τα οποία επανειλημμένως ερεύνησαν την περιοχή πάνω από στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα, είπε ο δημοσιογράφος, ο οποίος πέταξε με το εμπορικό αεροσκάφος τύπου Antonov 26, επί τρεις ώρες.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky News υπάρχει το ενδεχόμενο η τραγωδία που έχει βυθίσει στο θρήνο τη Μαλαισία, να προκλήθηκε από ξαφνική αποσυμπίεση του θαλάμου, ό,τι συνέβη δηλαδή με πτήση της αεροπορικής εταιρίας Helios το 2005 που συνετρίβη σκορπώντας το θάνατο σε 121 ανθρώπους.

Χειρότερο και από Lost: Ούτε εκεί που είπαν οι Κινέζοι βρίσκεται το αεροπλάνο!

Φρούδες ξανά οι ελπίδες – Δε βρέθηκαν συντρίμμια του Boeing των Malaysian Airlines – Νέο σενάριο: πετούσε 4 ώρες αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ


Ομάδα ψαράδων βρήκε κάτι που έμοιαζε με σωστική λέμβο ανοιχτά του θερέτρου Πορτ Ντικσον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Star της Μαλαισίας, μια ομάδα από ψαράδες υποστηρίζουν πως βρήκαν στη θάλασσα κάτι που έμοιαζε με σωστική λέμβο, 10 ναυτικά μίλια από το θέρετρο Πορτ Ντίκσον.
Περιπλέκεται αντί να λύνεται το μυστήριο με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το Σάββατο.

Ο  αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Boeing 777 επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών.

Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις στις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους, η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της στροφής εν πτήση, πριν το αεροσκάφος χαθεί από το ραντάρ».

«Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επεκτάθηκαν» σε παράκτια ύδατα δυτικά της χερσονήσου της Μαλαισίας, διευκρίνισε ο στρατηγός Ροντζαλί Ναούντ.

Διέψευσε, ωστόσο, χθεσινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Berita Harian, που τον επικαλείτο, ότι το ραντάρ είχε εντοπίσει το αεροπλάνο πάνω από τα Στενά της Μάλακα, μεταξύ της Μαλαϊκής χερσονήσου, στη δυτική ακτή, και του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας. Ο στρατηγός Ροντζαλί έκανε λόγο για «εντελώς ανακριβές» άρθρο.

Οι αρχές στην Κουάλα Λουμπούρ υποστηρίζουν ότι το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το Μπόινγκ ανοικτά των ανατολικών ακτών της Μαλαϊκής χερσονήσου νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου, σχεδόν μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας έκανε λόγο ήδη για πιθανή στροφή του αεροσκάφους, επικαλούμενη αναλύσεις από τα ραντάρ, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει δημόσια τις αναλύσεις αυτές.


Ιχνη του αγνοούμενου αεροσκάφους φέρεται να εντόπισε ο στρατός της Μαλαισίας μέσω ραντάρ στα Στενά της Μαλάκκα, αρκετά μακριά από το σημείο όπου χάθηκε το μπόινγκ, όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο Reuters.Συγκεκριμένα 1000 μίλια απο το σημείο που χάθηκε, αυτό σημαίνει αν πραγματικά βρεθεί το αεροπλάνο εκεί, ότι πετούσε περίπου δύο ώρες χωρίς να το βλέπουν τα "ραντάρ"

Τα Στενά της Μαλάκκα, ένα από τα πιο πολυσύχναστα κανάλια, βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Μαλαισίας.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει καρπούς ενώ αυξάνεται κατακόρυφα η αγωνία, αλλά και η αγανάκτηση των συγγενών των αγνοουμένων για την πληροφόρηση με το σταγονόμετρο.

Οι μαλαισιανές Αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι έχουν διπλασιαστεί οι έρευνες στην περιοχή και η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines επεσήμανε ότι το επίκεντρο των αναζητήσεων είναι η θαλάσσια περιοχή της δυτικής ακτής της Μαλαισίας.

 

10:43 Φωτογραφίες των επιβατών της Malaysian Airlines με τα κλεμμένα διαβατήρια - 19χρονος Ιρανός ο ένας, έψαχνε άσυλο στη Γερμανία

Ο 19χρονος από Ιράν ταξίδευμα με την πτήση των Malaysian Airlines για την Φρανκφούρτη. Το όνομά του είναι Pouria Nour Mohmammad Mahrdad. Δεν έχει σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Αναμένονται ανακοινώσεις και για τον δεύτερη επιβάτη με το κλεμμένο διαβατήριο

Ο 19χρονος Pouria Nour Mohmammad Mahrdad - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER

Ο 19χρονος Pouria Nour Mohmammad Mahrdad - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER


Στην περιοχή σπεύδουν πλοία ώστε να διαπιστώσουν αν πράγματι τα συντρίμμια ανήκουν στο αεροσκάφος
Την ώρα που όλα τα σενάρια είναι πιθανά για την τύχη του Boeing 777 της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πριν τρεις ημέρες, νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για εντοπισμό τμήματος του μοιραίου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Aviation Heraldοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν ότι ένα αεροπλάνο το οποίο κινείτο στον αεροδιάδρομο L642 ανέφερε μέσω ασυρμάτου ότι είδαν μια μεγάλη έκταση με συντρίμμια 50 μίλια από τις ακτές του Βιετνάμ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Τα 8 τρομακτικά σενάρια της εξαφάνισης του Boeing

Ενώ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα δυνάμεις οχτώ χωρών «χτενίζουν» από γης και από αέρως τη θαλάσσια περιοχή, που θεωρείται ότι έχει συντριβεί το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που αγνοείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου και ύστερα από την είδηση ότι σίγουρα δύο εκ των επιβατών της μοιραίας πτήσης, είχαν επιβιβαστεί χρησιμοποιώντας κλεμμένα διαβατήρια και πέντε ακόμη άτομα αποφάσισαν να μην μπουν στο αεροπλάνο, παρότι είχαν κάνει check-in, η σεναριολογία για το τι μπορεί να έχει συμβεί παίρνει φωτιά.

Σύμφωνα με το Associated Press θα μπορούσαν να έχουν συμβεί τα εξής:

    Κατασκευαστική βλάβη

Τα περισσότερα αεροπλάνα είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο το οποίο είναι ευαίσθητο σε διαβρώσεις με το πέρασμα του χρόνου, ειδικά σε περιοχές με μεγάλη υγρασία. Πάντως, εν προκειμένω, κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο. Ωστόσο, απειλή για την  κατασκευαστική δομή του αεροπλάνου είναι η πίεση και η αποσυμπίεση στην καμπίνα του υ τόσο κατά την διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.

    Κακοκαιρία

Τα αεροπλάνα είναι φτιαγμένα να περνούν μέσα από τις χειρότερες καταιγίδες. Όμως, τον Ιούνιο του 2009 η πτήση της Air France από το Ρίο στο Παρίσι συνετρίβη κατά την διάρκεια καταιγίδας στον Ατλαντικό. Κακές αποφάσεις των πιλότων σε συνδυασμό με τον πάγο που είχε καλύψει τα όργανα, οδήγησαν στην πτώση του αεροπλάνου. Σημειώνεται ότι όπως και οι πιλότοι της Malaysia, έτσι και αυτοί της Air France δεν είχαν προλάβει να εκπέμψουν σήμα κινδύνου. Ωστόσο, η εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia αποκλείεται να οφείλεται στον κακό καιρό, καθώς την ώρα που χάθηκαν τα ίχνη του, στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες.

    Αποπροσανατολισμός του πιλότου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να απενεργοποιήθηκε από λάθος ο αυτόματος πιλότος, το αεροπλάνο να βγήκε εκτός πορείας και το γεγονός αυτό να έγινε αντιληπτό όταν  ήταν πλέον αργά. Το αεροπλάνο μπορεί να πέταξε για άλλες πέντε ή έξι ώρες από το σημείο που εντοπίσθηκε τελευταία φορά από τα ραντάρ το οποίο σημαίνει ότι έφτασε 4.800 χιλιόμετρα μακριά.Αυτό, ωστόσο δεν θεωρείται πιθανό, καθώς κάποιο ραντάρ θα είχε πιάσει το στίγμα του. Ωστόσο, είναι νωρίς να αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα.

    Βλάβη και στις δυο μηχανές

Τον Ιανουάριο του 2008, ένα αεροσκάφος 777 της British Airways συνετρίβη από ύψος 300 μέτρων στον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Όλα έγιναν την στιγμή της προσγείωσης και το ατύχημα έγινε γιατί είχε πιάσει πάγο το σύστημα τροφοδοσίας των καυσίμων.
Στην περίπτωση της πτήσης της Malaysia η απώλεια και των δυο μηχανών είναι πιθανή, όμως, οι πιλότοι θα είχαν στην διάθεσή τους τουλάχιστον 20 λεπτά για να εκπέμψουν σήμα κινδύνου. Όταν συνέβη το ίδιο σε αεροσκάφος Α320 της US Airways τον Ιανουάριο του 2009 κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης, ο πιλότος είχε χρόνο στη διάθεσή και μάλιστα κατάφερε να το προσγηείωσει στον ποταμό Χατσον.

    Βόμβα

Πολλά αεροσκάφη έχουν εκραγεί στον αέρα από βόμβα, όπως η πτήση 103 της Pan Am μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης τον Δεκέμβριο του 1988.Ανάλογη ήταν και η περίπτωση της πτήσης της Air India τον Ιούνιο του 1985 μεταξύ Μόντρεαλ και Λονδίνου αλλά και τον Σεπτέμβριο του 1989 από την γαλλική αεροπορική εταιρεία, Union des Transports Aériens το οποίο εξερράγη πάνω από την Σαχάρα.

    Αεροπειρατεία

Οι ειδικοί δεν θεωρούν κάτι τέτοιο πιθανό. Κι αυτό γιατί συνήθως οι αεροπειρατές προσγειώνονται σε κάποιο αεροδρόμιο και εκφράζουν τις απαιτήσεις τους. Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αυτοκτονία του πιλότου

Δυο ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί την δεκαετία του 1990. Μια πτήση της SilkAir και μια της EgyptAir flight. Και τα δυο αποδίδονται σε απόφαση του πιλότου να θέσει τέλος στην ζωή του.

   Κατά λάθος κατάρριψη

Τον Ιούλιο του 1988,η αμερικανική πυραυλάκατος USS Vincennes κατέρριψε κατά λάθος πτήση της Iran Air με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο και οι 290 επιβάτες και πλήρωμα. Τον Σεπτέμβριο του 1983 πτήση της Korean Air καταρρίφθηκε από ρωσικό μαχητικό.

Πληροφορίες: Πρώτο Θέμα, newsit.gr, iefimerida.gr, reuters.com bbc.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

norbigia
Η πόλη στον Αρκτικό Κύκλο όπου ο θάνατος και η γέννηση απαγορεύονται
Στο βορειότερο άκρο της Νορβηγίας, εκεί που ο παγετός είναι διαρκής και η νύχτα μπορεί να κρατήσει μήνες, βρίσκεται το Λόνγκγιαρμπιεν, μια πόλη στο...
Η πόλη στον Αρκτικό Κύκλο όπου ο θάνατος και η γέννηση απαγορεύονται
μπριζόλα
Πώς να ετοιμάσετε μια ζουμερή και γευστική μπριζόλα στο τηγάνι
Η μπριζόλα flank είναι ένα άπαχο, αλλά εξαιρετικά γευστικό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος. Παρότι θα ανέδειχνε ακόμη περισσότερο τη νοστιμιά της με μια...
Πώς να ετοιμάσετε μια ζουμερή και γευστική μπριζόλα στο τηγάνι