Thumbnail
Με απόφαση την 212/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας

Οριστικά σε πτώχευση κηρύχθηκε η Neoset με απόφαση την 212/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, μετά από αίτηση εργαζομένων του εργοστασίου της Χαλκίδας.

Το αίτημα είχε εκδικαστεί στις 20/11/2013 ενώ στην δίκη παρενέβη υπέρ των εργαζομένων και εταιρεία που είχε διατελέσει διανομέας της NEOSET επί σειρά ετών. Με την απόφαση του δικαστηρίου ορίστηκε επίσης σύνδικος της πτώχευσης ο δικηγόρος Πέτρος Σιαχάμης του Κωνσταντίνου και ημερομηνία συνέλευσης πιστωτών η 6.5.2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Neoset τον Νοέμβριο του 2012 είχε υποβάλλει αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Ωστόσο μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας τον Μάρτιο του 2013 και την απόλυση ολόκληρου του προσωπικού της, μετά την κατάσχεση του εργοστασίου της και ολόκληρου του μηχανολογικού του εξοπλισμού, μετά την απόρριψη της αιτήσεως της για υπαγωγή στο άρθρο 99 τον Ιούνιο του 2013, ήρθε η πτωχευτική απόφαση για να βάλει οριστικά τέλος στην ύπαρξη της εταιρίας. Με την απόφαση πτώχευσης πλέον όλα τα περιουσιακά στοιχεία της NEOSET, συμπεριλαμβανομένων και των σημάτων της, αποτελούν πτωχευτική περιουσία, από την εκποίηση των οποίων θα ικανοποιηθούν οι κάθε είδους δανειστές της και το δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση πτώχευσης το υφιστάμενο δίκτυο καταστημάτων της NEOSET, με όσα καταστήματα έχουν απομείνει σ' αυτό, στην ουσία παύει την εμπορική του δραστηριότητα, αφού το σήμα NEOSET αποτελεί πτωχευτική περιουσία, και θα πωληθεί προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές της. Η απόφαση αυτή, επίσης βάζει τέλος και στην ισχύ των συμβάσεων franchising που είχε συνάψει η εταιρεία, αφού μετά την πτώχευσή της λύονται και αυτές.

Ταυτόχρονα μπαίνει οριστικό τέλος και στην προσπάθεια της διοίκησης της NEOSET να μεταφέρει την φήμη και την πελατεία της εταιρείας σε δίκτυο ιδιοκτησίας της Κυπριακής Offshore εταιρείας HAZAREZO ltd, παραπλανώντας το καταναλωτικό κοινό, στο οποίο παρουσιάζεται ως «δίκτυο NEOSET».

Η διοίκηση της εταιρείας, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσει τον περιουσιακό πυρήνα της επιχείρησης από την επερχόμενη πτώχευση, δηλαδή το σήμα της, αμέσως μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο τον Ιούνιο του 2013, ενεργοποίησε το plan B, δηλαδή την ανάπτυξη «παράλληλου» δικτύου NEOSET βάσει μιας σύμβασης που είχε υπογράψει τον Ιούνιο του 2012 με την Κυπριακή Offshore εταιρεία HAZAREZO ltd.

Έτσι από τον Ιούλιο του 2013 άρχισε μέσω της εταιρείας Furniture New Line Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδιοκτησίας Hazarezo, να αναπτύσσει «παράπλευρο» δίκτυο NEOSET, με καταστήματα στα Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ απορρόφησε σταδιακά όλα τα προϋφιστάμενα καταστήματα του δικτύου NEOSET, με αποτέλεσμα σήμερα, στο πραγματικό δίκτυο διανομής NEOSET να ανήκει μόνο το εταιρικό της κατάστημα στον Άλιμο. Μετά την έκδοση της πτωχευτικής απόφασης και η προσπάθεια αυτή της διοίκησης της NEOSET οδηγείται σε αποτυχία καθώς αφενός μεν οι συμβάσεις μεταξύ NEOSET και του παράπλευρου δικτύου λύονται. Σημειωτέον ότι η λειτουργία του παράπλευρου δικτύου έχει προκαλέσει την υποβολή αγωγών για απόπειρας παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού και άσκηση παράνομων και αθέμιτων πρακτικών.

Πηγή: fpress 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekptoseis.jpg
Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα και επίσημα
Θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου - Τα καταστήματα μπορούν, προαιρετικά, να παραμείνουν ανοικτά τις Κυριακές 18 και 25 Ιανουαρίου
Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα και επίσημα
mprokolo
Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα
Το μπρόκολο θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά, όμως ο τρόπος που το προετοιμάζουμε και το μαγειρεύουμε μπορεί να καθορίσει αν θα...
Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα