Thumbnail

Αυξημένα ποσοστά πολιτών, σε σχέση με πέρυσι, δηλώνουν «περικοπές» σε όλων των ειδών τις δαπάνες, ενώ σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό, το κοινό δηλώνει περικοπές στα είδη τροφίμων και ποτών, καθώς και στα λοιπά είδη σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα online έρευνας της Focus Bari για την οικονομική κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, το 55,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το 34,1% σε αρχικό στάδιο ακόμη. Περισσότεροι από επτά στους δέκα Έλληνες θεωρούν ότι η οικονομική κρίση στην χώρα μας θα διαρκέσει και μετά το 2013. 

Εξάλλου, το 98,3% των ερωτηθέντων στην έρευνα δηλώνει ότι έχει κάνει περικοπές, σε τομείς, εκτός των προαναφερθέντων, όπως διασκέδαση, ρούχα, ταξίδια κλπ.

Περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες, δηλώνουν ως ουσιαστική αιτία περικοπών, την πραγματική μείωση του εισοδήματός τους. Το κοινό που έχει υποστεί μείωση εισοδήματος εμφανίζεται κατά 12,5% αυξημένο, σε σχέση με πέρυσι, και κατά 22% μεγαλύτερο σε σχέση με το 2010.

Ως προς τις αγορές τους, οι πολίτες έχουν γίνει πολύ πιο «διερευνητικοί» σε σχέση με το παρελθόν, αναζητώντας τα προϊόντα στα οποία παρέχονται καλύτερες τιμές, εκπτώσεις και προσφορές.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΛΙ
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο: Ένα γευστικό και εύκολο πιάτο
Αν αναζητάτε ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που να ταιριάζει ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως γεύμα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική.
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο: Ένα γευστικό και εύκολο πιάτο
zele
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου: 6 δροσερές συνταγές που ξυπνούν καλοκαιρινές αναμνήσεις
Αυτές οι συνταγές δεν είναι απλώς γλυκά. Είναι κομμάτια από τα καλοκαίρια της παιδικής μας ηλικίας, με γεύσεις που μας συντροφεύουν ακόμα και σήμερα.
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου: 6 δροσερές συνταγές που ξυπνούν καλοκαιρινές αναμνήσεις