Thumbnail
alfavita.gr

Του Παναγιώτη Κάτσικα

Στο plan b των απολύσεων του Άδωνι Γεωργιάδη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αντιπαρέβαλαν το δικό τους plan -Α-περγία. Προτείνουν απεργία μέχρι τις 9/12 .Η ομοσπονδία αποφάσισε παράταση της πανελλαδικής απεργίας "μετά και την αδιάλλακτη στάση του υπουργού Υγείας ως προς τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας"

 
Η ανακοίνωση των γιατρών προσθέτει πως "Ο αγώνας των γιατρών- οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ είναι αγώνας με κοινωνική αναφορά που έχει σαν στόχο την αξιοπρεπή πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους τους πολίτες"
 
Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος κατήγγελλε ότι ο υπουργός προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, μέσω της ανανέωσης των συμβάσεων των γιατρών

 

"2,5  δις θα έχαναν οι πολυεθνικές αν δεν είχε περάσει η τροπολογία για τα φάρμακα"

Το πρωί, ακούσαμε τον βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη να αναφέρει πως υπάρχει non paper στο οποίο ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται πως αν δεν είχε περάσει η τροπολογία για τα φάρμακα θα έχαναν 2,5 δις κάποιες πολυεθνικές.

Λίγο πριν
 
Εκτός από τον Αλέκο Αλαβάνο, μάθαμε από τον λαλίστατο Άδωνι Γεωργιάδη σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ πως  έχει και αυτός plan b το οποίο δεν χρειάζεται να σκεφτούμε πολύ... είναι περισσότερες απολύσεις και περικοπές.
 
Συγκεκριμένα ανέφερε: "Δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι, γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο" προσθέτοντας πως "το υπουργείο διαθέτει plan B που δεν θα αρέσει στους γιατρούς".
 
Σημειώνεται ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις έως και τις 3 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο του υπουργείου Υγείας. 
 
Δεν ανέφερε προφανώς στις δηλώσεις του πως η Κομισιόν κατέθεσε προσφυγή γιατί η Ελλάδα δεν εξασφαλίζει ότι οι γιατροί δεν πρέπει να εργάζονται, κατά μέσο όρο, περισσότερες από 48 ώρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν υπερωριών. 
 
Δεν ανέφερε πως  οι νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, έναντι της περσινής χρονιάς, ξεπερνούν το 30%. Από 1,108 δισ. ευρώ το 2013 η επιχορήγηση για τον ΕΟΠΥΥ πέφτει στα 774 εκατ. ευρώ ενώ οι περικοπές στα νοσοκομεία  ξεπερνούν το 32%. Από 1,639 δισ. ευρώ το 2013, η επιχορήγηση μειώνεται στα 1,111 δισ. ευρώ.
 
Δεν λέει πως χωρίς φάρμακα βρίσκεται το 28% των πολιτών ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τους καλύπτει όλους.
 
Το Plan b, του πιο αδίστακτου υπουργού, του ανθρώπου που απολαμβάνει να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων, του Υπουργού που σπεύδει να πάρει τη δόξα για τις απολύσεις και όχι να τη χαρίσει στην τρόικα, είναι ο πιο ωμή ισοπέδωση της Δημόσιας Υγείας, ο πιο γρήγορος εξανδραποδισμός ενός λαού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.jpg
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς
Σε μια πρώτη ανάγνωση των τίτλων βλέπουμε ότι οι μόνες σταθερές είναι η Παιδεία και τα Θρησκεύματα. Ανάλογα με τις εποχές, το ένα προηγείται ή έπεται...
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς