Thumbnail
Στάση εργασίας σε 9 νοσοκομεία της Αττικής

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Πολυκλινική, Δυτικής Αττικής, Πατησίων, Αμαλία Φλέμιγκ, 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, Σισμανογλείο, Αγιος Σάββας και Αττικόν, αντιδρώντας στις καταργήσεις τμημάτων νοσοκομείων και στην κινητικότητα υγειονομικού προσωπικού.

Στάση εργασίας σε 9 νοσοκομεία της Αττικής
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οκτώ νοσοκομεία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «κατέβασαν ρολά, στερώντας από το ΕΣΥ 650 κλίνες και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Έλληνες τις έχουν περισσότερο ανάγκη».
 
Όσο για την απορρόφηση των 1.665 υπαλλήλων σε γειτονικά νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι όπως προκύπτει από τους πίνακες μετακίνησης προσωπικού, 15 νοσηλεύτριες που υπηρετούσαν σε καταργημένα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, μετακινούνται σε νοσοκομεία της Αττικής, και υπογραμμίζει:
 
«Οι νοσηλεύτριες έχουν δύο επιλογές. Ή να αποδεχτούν τη θέση καταρρέοντας οικογενειακά και οικονομικά ή να παραιτηθούν. Πώς μπορούν άλλωστε με 800 ευρώ μισθό το μήνα έχοντας μεγάλες οικογενειακές και οικονομικές υποχρεώσεις να συντηρούν δύο σπίτια;»
 
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να διορθώσει τον πίνακα διάθεσης των υπαλλήλων με μεταφορά-μετάταξη για τις 15 νοσηλεύτριες και να μεταφερθούν ή μεταταχθούν σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν διαπιστωμένες σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.
 
 
 
ethnos.gr, 16/10/2013

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστημίου Πειραιώς
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το βραβείο «Θεμιστοκλής» στον Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Α. Τζιτζικώστα
Α. Τζιτζικώστας: «Η συμμετοχή μας στην ΕΕ ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο στρατηγικό κεκτημένο της Ελλάδας»
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το βραβείο «Θεμιστοκλής» στον Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Α. Τζιτζικώστα
επιμορφωτικη δράση
Επιμορφωτική - επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
Όρια, ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και ασφαλής πλοήγηση οι προτεραιότητες των Γονέων και των Εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας!
Επιμορφωτική - επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
bank_21.jpg
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η συγκέντρωση της αγοράς σε τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει οδηγήσει σε πρακτικές που επιβαρύνουν τους καταθέτες και...
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων