Thumbnail
Τη μετανάστευση ενός των επομένων 12 μηνών σκέφτονται 400.000 Έλληνες σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη.

Τη μετανάστευση ενός των επομένων 12 μηνών σκέφτονται 400.000 Έλληνες σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση η κινητικότητα των πολιτών εντός της ΕΕ έχει αυξηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια λόγω της έκρηξης της ανεργίας σε ορισμένα κράτη μέλη Ένωσης. Ειδικότερα το ποσοστό πολιτών «με σοβαρές προθέσεις να μεταναστεύσουν εντός των επόμενων 12 μηνών» υπερδιπλασιάστηκε από το 0,5% το 2010 στο 1,2% το 2012.

 
Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στον πίνακα των χωρών που οι πολίτες της σκέφτονται να μεταναστεύσουν εντός των επόμενων 12 μηνών (4,1%) και ακολουθούν οι Λιθουανοί  (3,9%), οι Λετονοί (3,8%), οι Βούλγαροι (3,4%) και οι Ρουμάνοι (2,8%).
 
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2012 ένας στους τέσσερις Ελληνες (24%) επιθυμούσε να μεταναστεύσει μόνιμα και το 63% από αυτούς εντός της ΕΕ. Στην ΕΕ, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 20% και 44%.
 
Το μεγαλύτερο ποσοστό Ευρωπαίων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν μόνιμα καταγράφεται από τους Βρετανούς (29%), ενώ επιθυμούν να μεταναστεύσουν μόνιμα περίπου ένας στους τέσσερις Βέλγους, Βούλγαρους, Ελληνες, Κύπριους, Ούγγρους, Ιταλούς, Λετονούς, Λιθουανούς και Πορτογάλους.
 
Ενδεικτικό του κλίματος είναι και η μετανάστευση Ευρωπαίων πολιτών προς τη Γερμανία. Από το 2008 ως το 2012 το ποσοστό των Ελλήνων τετραπλασιάστηκε, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Ισπανών τριπλασιάστηκε και των Ιταλών και των Πορτογάλων διπλασιάστηκε.
 
Συνολικά από το 2010 ο αριθμός μεταναστών από τον ευρωπαϊκό Νότο προς τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 19%, με εντυπωσιακότερη άνοδο το 2012 κατά 8%. Σε απόλυτους αριθμούς, οι μεγαλύτερες αυξήσεις μεταναστών προς τη Γερμανία καταγράφηκαν από τους Ιταλούς και τους Έλληνες. Το εν λόγω διάστημα (2010-2013) ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 25% (25.000). Συνολικά στη Γερμανία εργάζονται περίπου 124.000 Έλληνες.
 
Αύξηση μετανάστευσης καταγράφεται και προς τον Καναδά (45%) το διάστημα 2008-2012. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται από τους Ισπανούς (301%), τους Ιρλανδούς (158%), τους Έλληνες (155%) τους Ιταλούς (96%) και τους Πορτογάλους (69%).

tvxs.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paralia-kalokairi-oikogeneia.jpg
Μία στις πέντε οικογένειες χάνει φέτος το επίδομα τέκνων – Ποιοι αποκλείονται και γιατί
Oι δικαιούχοι ανήλθαν σε 488.735, ενώ τον Μάιο του ίδιου έτους ήταν 512.917 και τον Μάιο του 2024 604.293
Μία στις πέντε οικογένειες χάνει φέτος το επίδομα τέκνων – Ποιοι αποκλείονται και γιατί
digital content
Μεγάλος Οργανισμός αναζητά Δημιουργούς Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου (e-Learning)
Εάν θέλεις να γίνεις μέλος του μεγαλύτερου οργανισμού στην Ελλάδα στην ψηφιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού (e-learning) τότε αυτή η αγγελία σε αφορά
Μεγάλος Οργανισμός αναζητά Δημιουργούς Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου (e-Learning)