Thumbnail
Αυξημένο από 30% έως και 100% είναι το τέλος επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι μαζί με το φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012.

Αυξημένο από 30% έως και 100% είναι το τέλος επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι μαζί με το φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012.

Το τέλος επιτηδεύματος και για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) θα επιβληθεί σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν δραστηριότητα μέσα στην διαχειριστική περίοδο 2012. Από το τέλος επιτηδεύματος γλιτώνουν μόνοι όσοι έχουν υποβάλλει δήλωση διακοπής εργασιών στην εφορία, ακόμη κι αν αυτή υποβλήθηκε εκπρόθεσμα.

 
Το τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται σε:
 
- 800 ευρώ (από 400 ευρώ) για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.
 
- 1.000 ευρώ (από 500 ευρώ) για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.
 
- 650 ευρώ (από 500 ευρώ) για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
 
- 600 ευρώ (από 300 ευρώ) για κάθε υποκατάστημα.
 
Η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος δεν ισχύει για τις Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες καθώς και για τα φυσικά πρόσωπα που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με έως 3 φυσικά ή και νομικά πρόσωπα, ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Τα φυσικά πρόσωπα που υπάγονται στις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να συμπληρώσουν τους κωδικούς 019-020, του πίνακα 2 του εντύπου Ε1.
 
Εξαιρούνται:
 
- Οι επιχειρήσεις, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν την δραστηριότητά τους αποκλειστικά σε χωριά με πληθυσμό ως 500 κατοίκους και νησιά έως 3.100 κατοίκους, εκτός κι αν είναι τουριστικοί τόποι.
 
- Οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έκαναν έναρξη για πρώτη φορά μετά την 1/1/2008 και όσοι ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση και γεννήθηκαν μέχρι την 31η/12/1950.
 
Κάθε φορολογούμενος που υπάγεται σε μία από αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να συμπληρώσει τους κωδικούς 027-028 του πίνακα 2 του Ε1.
 
iefimerida.g

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ 19χρονος φοιτητής του ΑΠΘ με μηνιγγίτιδα
Ο ασθενής, φοιτητής του Τμήματος Κτηνιατρικής, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλίας τη Μεγάλη Δευτέρα, παρουσιάζοντας βαριά...
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ 19χρονος φοιτητής του ΑΠΘ με μηνιγγίτιδα
ΑΔΩΝΙΣ
Πόλεμος για τα ρουσφέτια: Ο Άδωνις Γεωργιάδης προκαλεί το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης ζητά Εισαγγελέα
Μετωπική Γεωργιάδη – Ανδρουλάκη: «Παντελώς ανεπαρκής» vs «Εκμαυλιστής των ηθών»
Πόλεμος για τα ρουσφέτια: Ο Άδωνις Γεωργιάδης προκαλεί το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης ζητά Εισαγγελέα
ΙΕΠ
ΙΕΠ: Σχεδιάζονται οι εξετάσεις για ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί
Συνεργασία ΙΕΠ και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης μέσω διαγνωστικών τεστ
ΙΕΠ: Σχεδιάζονται οι εξετάσεις για ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί