Thumbnail

ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αθώος κρίθηκε από δικαστήριο της Άγκυρας ο αστυνομικός, ο οποίος πυροβόλησε τον 26χρονο διαδηλωτή Ετέμ Σαρισουλούκ τις πρώτες ημέρες των διαδηλώσεων για το Πάρκο Γκεζί. καθώς ο εισαγγελέας απεφάνθη ότι ο αστυνομικός βρισκόταν «εντός των ορίων της αυτοάμυνας».

Ο 26χρονος πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στο πάρκο Γκιουβέν στο Κιζιλάι την 1η Ιουνίου.

 
Νοσηλεύτηκε με μηχανική υποστήριξη για αρκετές ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας και κατέληξε στις 14 Ιουνίου, αυξάνοντας στους τέσσερις τον αριθμό των νεκρών των διαδηλώσεων.
Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Σαρισουλούκ ταυτοποιήθηκε ως ο Αχμέτ Σ. και αφέθηκε ελεύθερος μετά τη δίκη του στο 13ο Ποινικό Δικαστήριο της Αγκυρας με περιοριστικούς όρους. Από τούδε και στο εξής, θα πρέπει να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα μία φορά την εβδομάδα και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.
Πηγή: Hurriyet Daily News

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα