Τετρακόσιοι επιπλέον γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα, πρόκειται να προσληφθούν προκειμένου να ενταχθούν στις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), μετά την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη διάρκεια της Ειδικής Συνάντησης κοινωνικού, πολιτικού και επιστημονικού διαλόγου για τα ζητήματα της αξιολόγησης και πιστοποίησης της αναπηρίας μέσω των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ.).
Ο υφυπουργός Εργασίας, απέδωσε τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στο έργο των Υγειονομικών Επιτροπών, στο γεγονός, ότι υπάρχουν ελλείψεις στις ειδικότητες των νευρολόγων, των ψυχιάτρων και των καρδιολόγων. Οι ειδικότητες αυτές αντιστοιχούν στο 25% των ιατρών των Κέντρων και καλούνται να διεκπεραιώσουν το 80% των τρεχουσών εκκρεμοτήτων πιστοποίησης.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε, ότι το υπουργείο Εργασίας είναι σε συνεχή συνεργασία και διάλογο με την ΕΣΑμεΑ και πρόσθεσε, ότι με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο ψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, θεσμοθετήθηκε η ένταξη των ιατρών του ΕΟΠΥΥ στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών και η αύξηση των αμοιβών των ιατρών που συμμετέχουν στις Επιτροπές εξέλιξη που αναμένεται να βελτιώσει το έργο των επιτροπών.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, με το ίδιο νομοσχέδιο θεσμοθετείται η εξάμηνη παροχή σύνταξης κατά τη διάρκεια αναμονής των ΑμεΑ για εξέταση από τα ΚΕΠΑ για συνταξιοδότηση, λόγω αναπηρίας 67% και άνω, ενώ μελετάται από τη κυβέρνηση η προοπτική να επεκταθεί αυτή η ρύθμιση και για τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων.
news247
Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα
Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€
Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη
Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη
Alfavita Newsroom