Λογότυπο ΑΣΕΠ
Περίπου 108 μόνιμες θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού προετοιμάζονται, ενώ προηγείται η μεγάλη προκήρυξη για χιλιάδες διορισμούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός νέων προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, με την τρίτη κατά σειρά προκήρυξη του δεύτερου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (1Γ/2025) να παίρνει θέση στην «ουρά» των διαδικασιών.

Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, η νέα προκήρυξη θα αφορά την κάλυψη περίπου 108 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) σε φορείς του Δημοσίου, απευθυνόμενη αποκλειστικά σε υποψηφίους υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων.

Οι θέσεις προορίζονται για αποφοίτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), με αυξημένες απαιτήσεις τόσο σε επίπεδο σπουδών όσο και επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς πρόκειται για εξειδικευμένους επιστημονικούς ρόλους.

Τα βασικά προσόντα

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν:

  • Πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ (ή ισότιμο τίτλο του εξωτερικού)
  • Επιστημονική εξειδίκευση, η οποία αποδεικνύεται με:
  • Διδακτορικό δίπλωμα ή
  • Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τουλάχιστον ενός έτους, συνοδευόμενο από τριετή επαγγελματική εμπειρία στο σχετικό αντικείμενο

Οι απαιτήσεις αυτές καταδεικνύουν ότι η προκήρυξη στοχεύει σε στελέχη με υψηλό επίπεδο κατάρτισης, ικανά να καλύψουν κρίσιμες θέσεις στον δημόσιο τομέα.

Παρά την προετοιμασία της, η συγκεκριμένη προκήρυξη δεν αποτελεί την άμεση προτεραιότητα του ΑΣΕΠ. Πρώτα αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης 2ΓΒ/2026, η οποία αφορά επίσης υποψηφίους της κατηγορίας ΠΕ από τον ίδιο γραπτό διαγωνισμό.

Η εν λόγω διαδικασία προβλέπει την πλήρωση περίπου 4.819 θέσεων μόνιμου και αορίστου χρόνου προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου και εκτιμάται ότι θα δημοσιευθεί άμεσα.

Συνεχίζεται ο κύκλος προσλήψεων

Η ενεργοποίηση και της τρίτης προκήρυξης επιβεβαιώνει ότι ο δεύτερος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ εξελίσσεται σε βασικό «εργαλείο» στελέχωσης του Δημοσίου, με σταδιακή έκδοση διαγωνισμών που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και επίπεδα εξειδίκευσης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από χιλιάδες υποψηφίους, καθώς ανοίγονται νέες ευκαιρίες απασχόλησης, κυρίως για επιστήμονες υψηλής κατάρτισης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλοπή
«Αόρατοι» διαρρήκτες ανοίγουν αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα – Η μέθοδος που ανησυχεί τις αρχές
Με μια απλή συσκευή παρεμβολής, οι κλέφτες μπλοκάρουν το κλείδωμα και εκμεταλλεύονται την απροσεξία των οδηγών
«Αόρατοι» διαρρήκτες ανοίγουν αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα – Η μέθοδος που ανησυχεί τις αρχές
λαδι
Ανατιμήσεις-φωτιά στα μαγειρικά λάδια: Ο πόλεμος στο Ιράν φουσκώνει το «καλάθι»
Από τα Στενά του Ορμούζ μέχρι το ράφι του σούπερ μάρκετ – Πώς η ενεργειακή κρίση πυροδοτεί αγορές πανικού και νέα κύματα ακρίβειας
Ανατιμήσεις-φωτιά στα μαγειρικά λάδια: Ο πόλεμος στο Ιράν φουσκώνει το «καλάθι»
δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Prorata: «Καράβι σε λάθος πορεία» – Έντονη δυσαρέσκεια και κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς
Το 69% θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση – Απογοήτευση, ανασφάλεια και πολιτικό κενό εκπροσώπησης
Δημοσκόπηση Prorata: «Καράβι σε λάθος πορεία» – Έντονη δυσαρέσκεια και κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς