Με στόχο την ταχύτερη επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής για τον μήνα Απρίλιο.
Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν 146 εργαστήρια, τα οποία επικεντρώνονται στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των πολιτών και στην παροχή σύγχρονων εργαλείων για την αναζήτηση εργασίας ή την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 128 εργαστήρια με φυσική παρουσία σε 83 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) σε όλη τη χώρα, καθώς και 18 διαδικτυακά σεμινάρια μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας e-Εργαστήρια. Οι θεματικές καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης επαγγελματικής προετοιμασίας, από τη σωστή σύνταξη βιογραφικού έως τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαδικασία εύρεσης εργασίας.
Θεματικές ενότητες
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα εργαστήρια από εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ, σε ενότητες όπως:
Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;
Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη;
Από την ιδέα στην πράξη: τα βήματα μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής προσπάθειας.
Πώς να σχεδιάσω το επιχειρηματικό μου σχέδιο;
Τα κοινωνικά δίκτυα στην αναζήτηση εργασίας.
Εμπλουτίζω το βιογραφικό μου με δεξιότητες - Γνωριμία με το ESCO.
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα & Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία.
Business Model Canvas: Σχεδίασε τη δική σου επιχείρηση σε 9 κινήσεις.
Δημιουργώ την προσωπική μου περιγραφή - Αναδεικνύω την επαγγελματική μου ιστορία.
Η ψηφιακή επιχείρηση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης (Digital First).
Η ανθεκτικότητα ως δεξιότητα προσαρμογής στο εργασιακό περιβάλλον.
Αξιοποιώ την Τεχνητή Νοημοσύνη στη δημιουργία βιογραφικού.
Διά ζώσης εργαστήρια
Διάρκεια: 3 ώρες.
Ώρα έναρξης: από 09:00 έως 11:00, (ανάλογα με το ΚΠΑ2).
Η υλοποίηση γίνεται από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο της ΔΥΠΑ, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας e-mail με τα στοιχεία επικοινωνίας τους στη διεύθυνση του ΚΠΑ2 που πραγματοποιεί το εργαστήριο.
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία αποστολής της αίτησης.
Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με σχετικό e-mail από το ΚΠΑ2.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δουν το πρόγραμμα των διά ζώσης εργαστηρίων εδώ.
Διαδικτυακά e-Εργαστήρια
Για τα 18 διαδικτυακά e-Εργαστήρια, διάρκειας δύο ωρών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το πρόγραμμα με τις θεματικές και να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση εδώ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής (έως 50 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων ανά εργαστήριο.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε παραπάνω από ένα εργαστήρια, εφόσον το επιθυμούν.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.dypa.gov.gr.
Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα
Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ
ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες
Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη
Alfavita Newsroom