2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός
Υποψήφιοι της προκήρυξης 1ΓΒ/2025 μπαίνουν από το ΑΣΕΠ σε ανοικτή κλήρωση για την κατάταξη ισοβαθμιών – Έρχονται τα προσωρινά αποτελέσματα για 2.084 μόνιμες προσλήψεις

Το ΑΣΕΠ προχωρά αύριο, Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, στην ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ανοικτής κληρωτίδας, διαδικασία που θα καθορίσει την τελική κατάταξη των υποψηφίων με απόλυτη ισοβαθμία στο πλαίσιο της προκήρυξης 1ΓΒ/2025.

Η διαδικασία της κληρωτίδας

Η κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στα γραφεία του ΑΣΕΠ παρουσία μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Β’ σταδίου, βασίζεται στην αρχή της τυχαιότητας και έχει ως στόχο την επιτάχυνση της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων. Στους πίνακες που θα αναρτηθούν θα εμφανίζεται για κάθε υποψήφιο ένας τυχαίος αριθμός, με προτεραιότητα σε εκείνον που διαθέτει τον μικρότερο.

Τι προβλέπει η προκήρυξη 1ΓΒ/2025

Η προκήρυξη αφορά την πλήρωση 2.084 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), σε διάφορους φορείς του δημοσίου.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν αποκλειστικά οι επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού 2Γ/2022, ενώ εξαιρέθηκαν οι υποψήφιοι της «μίνι» εξέτασης 1Γ/2024.

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ, κ. Θάνου Παπαϊωάννου, τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν άμεσα – ακόμη και αύριο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σε περίπτωση καθυστέρησης, οι πίνακες θα δημοσιευθούν το αργότερο έως τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.

ΑΣΕΠ

Στα «σκαριά» νέα προκήρυξη για το φθινόπωρο

Όπως αποκαλύπτει το Proson.gr, εντός φθινοπώρου αναμένεται νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ που θα αφορά 100-150 κενές θέσεις, αποκλειστικά για τους επιτυχόντες της κατηγορίας ΤΕ από τον διαγωνισμό 2Γ/2022.

Η προκήρυξη, που πιθανότατα θα εκδοθεί μέχρι τον Οκτώβριο, δεν θα αφορά το σύνολο της «δεξαμενής», αλλά συγκεκριμένα υποψήφιους με τεχνολογικό υπόβαθρο.

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ

«Προκειμένου το ΑΣΕΠ να προβεί στην έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 1ΓΒ/2025 του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 13/14.04.2025/τ. Α.Σ.Ε.Π. & 16/28.04.2025/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση συνολικά δύο χιλιάδων ογδόντα τεσσάρων (2.084) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) διαφόρων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου (Β΄ Στάδιο), από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού της 2Γ/2022 Πρόσκλησης/Προκήρυξης (Α.Σ.Ε.Π. 75) και από συμμετέχοντες στη γραπτή ηλεκτρονική εξέταση της 1Γ/2024 Πρόσκλησης/Προκήρυξης (Α.Σ.Ε.Π. 13), σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4765/2021, όπως ισχύει, γνωστοποιεί ότι, λόγω ισοβαθμιών που προέκυψαν, θα προβεί στη διαδικασία ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής εφαρμογής λογισμικού ανοικτής κληρωτίδας που βασίζεται στην αρχή της τυχαιότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 15 του ν. 4765/2021 (ΦΕΚ 6/τ.Α΄/15.1.2021) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 6 του ν. 5149/2024 (ΦΕΚ 169/τ.Α΄/25.10.2024), μεταξύ των υποψηφίων όλων των κλάδων/ειδικοτήτων της προκήρυξης με σκοπό την επιτάχυνση του χρόνου έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Στους πίνακες αποτελεσμάτων που θα αναρτηθούν, θα εμφανίζεται ο τυχαίος αριθμός για κάθε υποψήφιο και όπου υπάρχουν απόλυτες ισοβαθμίες θα προηγείται ο υποψήφιος με τον μικρότερο αριθμό.

Η ενεργοποίηση της εν λόγω εφαρμογής ορίζεται για την Παρασκευή, 12/9/2025 και ώρα 11:00 στο κατάστημα του ΑΣΕΠ, παρουσία μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Β’ σταδίου των άρθρων 8-27 του ν. 4765/2021.»

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘΑ
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση του υπουργείου Παιδείας: Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 1ης Οκτωβρίου
Στο πλευρό των Γάλλων εργαζομένων η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση του υπουργείου Παιδείας – Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 1ης...
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση του υπουργείου Παιδείας: Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 1ης Οκτωβρίου
φοιτη
Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στις διαγραφές και το τεράστιο κόστος στέγασης
Κεντρικά αιτήματα αποτέλεσαν η κατάργηση του νόμου περί διαγραφών και η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης για τη φοιτητική στέγαση.
Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στις διαγραφές και το τεράστιο κόστος στέγασης
nosokomeio_diadromos_madata_434572448.jpg
Συναγερμός: Επικίνδυνος μύκητας εξαπλώνεται σε νοσοκομεία Ελλάδας και Ευρώπης
Συναγερμός στα νοσοκομεία και στις υγειονομικές αρχές - Επικίνδυνος μύκητας Candida Auris: Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση σε κρούσματα στην Ε.Ε.
Συναγερμός: Επικίνδυνος μύκητας εξαπλώνεται σε νοσοκομεία Ελλάδας και Ευρώπης