ASEP
Παράταση ισχύος για τους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2Γ/2022 – Τι προβλέπει το Άρθρο 103 του νέου νομοσχεδίου

Με το Άρθρο 103 που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη μεταρρύθμιση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, παρατείνεται η ισχύς των πινάκων επιτυχόντων του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022, παρά τη δημοσίευση της βαθμολογίας του δεύτερου διαγωνισμού.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα

Σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη της νομοθεσίας, η ισχύς των πινάκων του πρώτου γραπτού διαγωνισμού 2Γ/2022 έληγε με την έκδοση των πινάκων αποτελεσμάτων του επόμενου διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός 1Γ/2025 έχει ήδη ολοκληρωθεί και, όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Θάνος Παπαϊωάννου, η βαθμολογία αναμένεται να ανακοινωθεί πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητη η νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της ισχύος των πινάκων του 2Γ/2022, ανεξαρτήτως της ανακοίνωσης της νέας βαθμολογίας, προκειμένου να μην επηρεαστούν οι εν εξελίξει ή προγραμματισμένες προσλήψεις για την περίοδο 2022-2025.

Ποιες προκηρύξεις αφορά

Η ρύθμιση καλύπτει εκκρεμείς και νέες προκηρύξεις δεύτερου σταδίου, που αφορούν θέσεις για τις κατηγορίες:

  • Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ)

  • Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ)

  • Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού

Η παράταση επιτρέπει τη χρήση των πινάκων του 2Γ/2022 για την πλήρωση θέσεων που έχουν προγραμματιστεί βάσει των διατάξεων του νόμου 4765/2021 και εντάσσονται στον προγραμματισμό προσλήψεων της τετραετίας 2022-2025.

Πότε ψηφίζεται η ρύθμιση

Η συγκεκριμένη διάταξη δεν περιλαμβανόταν στην αρχική δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, αλλά προστέθηκε μετά την κατάθεση του στη Βουλή. Το νομοσχέδιο, με τίτλο «Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, σύσταση Ελληνικού Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Διοικητικών Μεταρρυθμίσεων και λοιπές διατάξεις», αναμένεται να ψηφιστεί τις προσεχείς ημέρες.

Το Άρθρο 103

«Παράταση βαθμολογίας γραπτής εξέτασης - Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 18 ν. 5149/2024

Στην παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 5149/2024 (Α’ 169), περί της πλήρωσης θέσεων των ετών 2022 έως 2025 από τους επιτυχόντες της υπό στοιχεία 2Γ/2022 πρόσκλησης/προκήρυξης και της πλήρωσης θέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προστίθεται δεύτερο εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Σε κάθε περίπτωση οι πίνακες επιτυχόντων της υπό στοιχεία 2Γ/2022 πρόσκλησης/προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. παύουν να ισχύουν από την έκδοση της βαθμολογίας επόμενης γραπτής διαδικασίας για τις κατηγορίες Π.Ε. και Τ.Ε. και για τις αντίστοιχες ειδικότητες. Η έκδοση της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης της πρόσκλησης/προκήρυξης 1Γ/2025 δεν επηρεάζει την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκρεμών προκηρύξεων καθώς και την έκδοση νέων προκηρύξεων β’ σταδίου της γραπτής εξέτασης της πρόσκλησης/προκήρυξης 2Γ/2022 για την πλήρωση θέσεων στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων των ετών 2022 έως 2025, σύμφωνα με τα άρθρα 8 έως 25 του ν. 4765/2021 (Α΄6).».

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, σύσταση Ελληνικού Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Διοικητικών Μεταρρυθμίσεων και λοιπές διατάξεις».

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ

ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ
«Πρόμαχος»: Το απόρρητο εγχειρίδιο της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση τρομοκρατών
Το κρυφό σχέδιο 63 σελίδων αποκαλύπτει πώς οι Έλληνες αστυνομικοί πρέπει να δρουν σε επιθέσεις «μοναχικών λύκων» και σενάρια βομβιστών αυτοκτονίας
«Πρόμαχος»: Το απόρρητο εγχειρίδιο της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση τρομοκρατών
crayons-pencils_molyvia_education_ekpaideusi.jpg
Σχολεία με κενά πριν τις μεταθέσεις: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Α΄ Αθήνας
Μεταθέσεις 2026: Πίνακας της Α΄ Αθήνας δείχνει δεκάδες ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες - Ενημέρωση από τον αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας Τάκη Ρουμπή
Σχολεία με κενά πριν τις μεταθέσεις: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Α΄ Αθήνας
ΔΑΚΕ
«Πόλεμος» στην ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Η ΔΑΚΕ απαντά «σημείο προς σημείο» στο ΠΑΜΕ
Η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει «κομματική μονοκρατορία» και αμφισβητεί τον ρόλο του ΠΑΜΕ ως «θεματοφύλακα της συνδικαλιστικής συνέπειας»
«Πόλεμος» στην ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Η ΔΑΚΕ απαντά «σημείο προς σημείο» στο ΠΑΜΕ