ΑΣΕΠ
Με την έκδοση των αποτελεσμάτων θα δημιουργηθούν πίνακες επιτυχόντων (όσοι έπιασαν τη βαθμολογική βάση).

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για την πορεία του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου, με τη συμμετοχή σχεδόν 77.000 υποψηφίων σε 527 εξεταστικά κέντρα σε 43 Περιφερειακές Ενότητες. Οπως ξεκαθάρισε, τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αναμένονται στα μέσα Απριλίου, πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά.

Ο γραπτός διαγωνισμός αφορά περίπου 12.000 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 6.000 είναι από τον προγραμματισμό προσλήψεων 2022-2023 ενώ οι υπόλοιπες από τον προγραμματισμό του 2024.

Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό γίνεται ταχύτερα από κάθε άλλη φορά από το ΑΣΕΠ, γεγονός που χρεώνεται στις θετικές ενέργειες του Προέδρου του ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιου Παπαϊωάννου.

Η διαδικασία βαθμολόγησης των απαντητικών φύλλων ανά κατηγορία και ανά μάθημα γίνεται μέσω οπτικοηλεκτρονικού σαρωτή (scanner), με βάση τις ορθές απαντήσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό δεν θα προσληφθούν άμεσα αλλά θα αποτελέσουν τη δεξαμενή από την οποία θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις στο Δημόσιο των επόμενων δύο ετών.

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων θα δημιουργηθούν πίνακες επιτυχόντων (όσοι έπιασαν τη βαθμολογική βάση). Σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση προκηρύξεων φορέων για την πρόσληψη των επιτυχόντων θα αρχίσουν το καλοκαίρι και θα συνεχιστούν και το φθινόπωρο.

Με την έκδοση των προκηρύξεων το ΑΣΕΠ θα καλεί κάθε φορά να υποβάλλουν αίτηση ένα τμήμα των επιτυχόντων (3πλασιο συνήθως από τις θέσεις που διεκδικούνται) ενώ παράλληλα θα συμπληρώνεται και το Μητρώο όπου όσοι καλούνται θα μπορούν να υποβάλλουν άλλα μοριοδοτούμενα στοιχεία τους (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, εμπειρία κλπ).

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Tα εξεταζόμενα μαθήματα και όλη Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
giatroi
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
Οι 704 θέσεις ιατρών, κατανέμονται στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας,  διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του...
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021