ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ
Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023: Δείτε παρακάτω τα θέματα

Ομαλά διεξήχθη ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ στις 4 Μαρτίου για την για την κάλυψη των αναγκών του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα για διορισμούς σε όλη την Ελλάδα

Το alfavita.gr παρουσιάζει εκφωνήσεις θεμάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφορούν την πρώτη ενότητα (δεξιότητες) και την δεύτερη (γενικές γνώσεις) όπου και εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στις 9 το πρωί σε περίπου 500 εξεταστικά κέντρα (σχολεία) των 43ων περιφερειών της χώρας.

Το ΑΣΕΠ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσει τις λύσεις της πρώτης (δεξιότητες) και της δεύτερης ενότητας εξέτασης (γενικές γνώσεις).

Όπως αναφέρουν υποψήφιοι στα κοινωνικά δίκτυα τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας ενώ κάποιες ερωτήσεις ήταν για καλά διαβασμένους

Ακολουθήστε μας στο google news και στο viber για να μάθετε πρώτη τις λύσεις με ένα μήνυμα στο κινητό σας

Μπορείτε να ακουλουθήσετε το alfavita.gr στο google news ΕΔΩ 

Και στο VIBER εδώ

Ακολουθήστε μας στα παρακάτω κανάλια και θα μάθετε πρώτοι τις λύσεις!

Προσφωνήσεις από θέματα του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που έπεσαν - Δείτε τα παρακάτω

Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε τα θέματα που έπεσαν στον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Βαθμολόγηση των θεμάτων του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ

Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 και η βάση της βαθμολογίας είναι πενήντα πέντε (55) μονάδες για κάθε μάθημα. Η βαθμολόγηση, γίνεται με ηλεκτρονική ανάγνωση των απαντητικών φύλλων μέσω οπτικοηλεκτρονικού σαρωτή (scanner-ΟCR) με βάση τις προκαθορισμένες, από την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, απαντήσεις.

Με απόφαση της ΚΕΔ, δεν θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση για την εξέταση της "Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας". Αντίθετα στην Εξέταση Γνώσεων, θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση με συντελεστή (-0,20) στις εσφαλμένες απαντήσεις. Δηλαδή θα αφαιρείται από τη συνολική βαθμολογία το 20% του αντίστοιχου βαθμού που θα λαμβάνει η κάθε ορθή απάντηση του υποψηφίου και κάθε πέντε λάθος απαντήσεις, θα "κοστίζουν" μία ολόκληρη μονάδα.

Βαθμός του εξεταζόμενου μαθήματος/δοκιμασίας είναι το άθροισμα των βαθμών όλων των ορθών απαντήσεων ως προς το σύνολό τους και ανάγεται σε κλίμακα βαθμολογίας 1-100. Εφόσον εφαρμοστεί, αρνητική βαθμολόγηση, ο βαθμός θα προκύπτει μετά από αφαίρεση της βαθμολογίας που αντιστοιχεί στις εσφαλμένες απαντήσεις.

Αν στη βαθμολογία προκύπτει δεκαδικός αριθμός, ο βαθμός στρογγυλοποιείται σε δύο δεκαδικά ψηφία της μονάδος. Η βαθμολογία στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό αποτελείται από το άθροισμα της σταθμισμένης βαθμολογίας που ο υποψήφιος συγκέντρωσε στα επιμέρους μαθήματα/δοκιμασίες αυτού.

Τέλος χαρακτηριστικό του διαγωνισμού είναι η υποβάθμιση της βαρύτητας των μορίων που προσέδιδε η εργασιακή εμπειρία, καθώς μέσα από την δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας αξιολογούνται νέες παράμετροι που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία, όπως οι δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας κ.α.

διαγωνισμός ΑΣΕΠ θέματα
διαγωνισμός ασεπ 2023

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Άνοιξε ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xapia.jpg
Φάρμακα: Πόσο ασφαλή είναι τα ληγμένα;
Όλοι το έχουμε πάθει κάποια στιγμή. Πάμε να πάρουμε από το ντουλάπι ένα παυσίπονο και ανακαλύπτουμε ότι έχει λήξει. Ή κοιτάζουμε την ημερομηνία σε...
Φάρμακα: Πόσο ασφαλή είναι τα ληγμένα;