πυροσβεστική
Σήμα για τις πρώτες μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2023 έδωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας μετά την αύξηση κατά 3.630 των οργανικών θέσεων.

«Κλείδωσε» ο αριθμός των 3.630 νέων μόνιμων προσλήψεων στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο αριθμός των προσλήψεων επιβεβαιώθηκε αφού εκδόθηκε και το σχετικό ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο αυξάνονται οι οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική. 

Από τις 3.630 νέες θέσεις που δημιουργούνται, οι 125 απευθύνονται σε προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, ενώ οι υπόλοιπες 3.505 αφορούν προσωπικό Γενικών Καθηκόντων.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 2, του άρθρου 1, αναφέρει: «Συνιστώνται, πλέον των υφιστάμενων, 3.630 οργανικές θέσεις πυροσβεστικού προσωπικού, εκ των οποίων οι 3.505 θέσεις κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων και οι υπόλοιπες 125 θέσεις κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων».

Διαβάστε το νέο ΦΕΚ ΕΔΩ.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Η προκήρυξη για το Πυροσβεστικό Σώμα θα έχει ηλικιακά κριτήρια.

Οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια θα κληθούν να συμμετάσχουν και σε μία σειρά από εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να εργαστούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία:

  1. Αθλητικές δοκιμασίες
  2. Υγειονομικές εξετάσεις
  3. Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (TESTS)

Και με απολυτήριο λυκείου οι προσλήψεις

Υπενθυμίζουμε ότι τις προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας, μεταξύ των οποίων είναι και η Πυροσβεστική, έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023.

Μάλιστα, η πλειονότητα των θέσεων θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είχε δηλώσει πως, «οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ».

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

750 ευρώ έκτακτο επίδομα σε 170.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και άνεργους - ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΕΔΩ

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: 450 Διορισμοί στο Υπ.Πολιτισμού ΧΩΡΙΣ πτυχίο - Αιτήσεις εδώ

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες: Οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις το 2020
Αυτός είναι ο “πρώτος των πρώτων” στις Πανελλαδικές 2025 με 19.640 μόρια - Στόχος του το ΕΜΠ
Ο κορυφαίος υποψήφιος του 2ου Επιστημονικού Πεδίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025, συγκέντρωσε 19.640 μόρια - Πώς τα κατάφερε και ποιοι είναι οι...
Αυτός είναι ο “πρώτος των πρώτων” στις Πανελλαδικές 2025 με 19.640 μόρια - Στόχος του το ΕΜΠ
ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Ανακοίνωση των συνηγόρων της υπόθεσης της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου
Ξανά σε δυνητική αργία η Χρύσα Χοτζόγλου: Ανατροπή, αντιφάσεις και αγώνας ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
Ανακοίνωση των συνηγόρων της υπόθεσης της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου