ΑΣΕΠ διαγωνισμός
Το alfavita.gr σε συνεργασία με το golearn, το κορυφαίο φορέα προετοιμασίας στην Ελλάδα golearn για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2Γ σας ενημερώνει συνεχώς για όλη την διαδικασία της αίτησης

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έρχεται θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2023 και κυριολεκτικά θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο διορισμού στο δημόσιο!

5124 μόνιμες θέσεις λοιπόν θα καλυφθούν πολύ άμεσα ΜΟΝΟ από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού!

Καθώς όλοι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ μπορούν να συμμετάσχουν, μεγάλος αριθμός αιτήσεων έχει ήδη πραγματοποιηθεί από εκπαιδευτικούς (φιλόλογοι, δάσκαλοι μαθηματικοί κ.α.)

Το proson.gr λαμβάνει καθημερινά δεκάδες απορίες από υποψήφιους που ζητούν διευκρινίσεις ώστε να μην κάνουν κάποιο λάθος και «ακυρωθεί» η αίτηση τους. Υπενθυμίζουμε ότι χτες απαντήσαμε και στην απορία που εκφράζει η πλειοψηφία των αναγνωστών μας και έχει να κάνει με τους σωστούς κωδικούς πτυχίων που πρέπει να συμπληρωθούν στην αίτηση για τις διοικητικές θέσεις.

Προσοχή σε όλους τους υποψήφιους

Σήμερα, το proson.gr, συνιστά την προσοχή στους υποψηφίους σε ένα ακόμα λάθος που, σύμφωνα με την εμπειρία μας, είναι πολύ συνηθισμένο στις αιτήσεις του ΑΣΕΠ και δεν είναι άλλο από την οριστικοποίηση της αίτησης.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως η κορυφαία εξ αποστάσεως προετοιμασία στην Ελλάδα με την χαμηλότερη τιμή είναι η online και ασύγχρονη προετοιμασία του golearn! Είναι η μόνη προετοιμασία στην Ελλάδα που τελεί υπό την εποπτεία του ομ.καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου

Εάν κάνετε άμεσα αίτηση μπορείτε να κατοχυρώσετε έκπτωση έως και 64%

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ της εξ αποστάσεως προετοιμασίας που καλύπτει την ύλη

Για να είναι έγκυρη η αίτηση κάποιου υποψηφίου θα πρέπει λοιπόν όχι μόνο να την έχει συμπληρώσει και να την έχει αποθηκεύσει, αλλά θα πρέπει και να την έχει οριστικοποιήσει.

Η μη οριστικοποίηση της αίτησης σημαίνει τον αποκλεισμό των υποψηφίων από τον γραπτό διαγωνισμό. Η οριστικοποίηση της αίτησης είναι απαραίτητη τόσο κατά τη νέα αίτηση, όσο και στην περίπτωση τροποποίησης μίας αίτησης.

Ευτυχώς, το ΑΣΕΠ έχει προνοήσει (μετά το παράβολο) να λύσει και αυτό το συνηθισμένο πρόβλημα!

Εάν λοιπόν έχετε κάνει την αίτηση σας, την έχετε αποθηκεύσει αλλά δεν την έχετε οριστικοποιήσει, τότε η Αρχή σας στέλνει γραπτό μήνυμα (sms) στο κινητό σας τηλέφωνο, ώστε να σας το υπενθυμίσει.

Το μήνυμα του ΑΣΕΠ γράφει:

«ΑΣΕΠ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2Γ/2022 (ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΝΕΑ/ΑΝΟΙΧΤΗ») ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΟ Α΄ ΣΤΑΔΙΟ.  Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ 20/12/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 14:00.  ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ A΄ ΣΤΑΔΙΟ (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «YΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ») ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ, ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ.  ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΣΤΑΔΙΟ Η ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΣΑΡΩΜΕΝΩΝ (ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΩΝ) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ.»

Βέβαια, για να λάβετε το προειδοποιητικό μήνυμα θα πρέπει να έχετε πρώτα συμπληρώσει τα στοιχεία σας στο «Μητρώο» και φυσικά ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου να είναι σωστός και επικαιροποιημένος!

Πώς θα κάνετε αίτηση

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, έως το μεσημέρι της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου, και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά το αίτημα σας ακολουθώντας τις οδηγίες που με εικόνες ΕΔΩ.

Κατά την ηλεκτρονική τους αίτηση οι  υποψήφιοι δηλώνουν τους κλάδους ή τις ειδικότητες (της ίδιας κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ) στους οποίους επιθυμούν να εξετασθούν, καθώς επίσης και την Περιφερειακή Ενότητα που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις.

Το Proson.gr συνιστά στους υποψηφίους να μην περιμένουν έως την τελευταία στιγμή για να κάνουν την αίτηση τους, καθώς ο όγκος των υποψηφίων που θα δηλώσουν συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ.

Αν και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το ενδεχόμενο παράτασης, δεν αποκλείεται να υπάρξει μία μικρή έξτρα «περίοδος χάριτος» από το ΑΣΕΠ, ιδιαίτερα αν υπάρχει μεγάλος όγκος αιτήσεων.

Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι απαραίτητο να υποβληθεί και ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 3 ευρώ. Να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον γραπτό διαγωνισμό μπορούν από σήμερα να κάνουν αίτηση για να λάβουν το ηλεκτρονικό παράβολο που απαιτείται! (Δείτε εδώ οδηγίες βήμα - βήμα για το παράβολο)

Να σημειώσουμε αρχικά ότι χτες η Αρχή εξέδωσε συμπληρωματικές οδηγίες που αφορούν τους τίτλους που γίνονται δεκτούς καθώς και τι ισχύει με τα πρόσθετα προσόντα που πιθανών να χρειάζονται οι διαγωνιζόμενοι. (Δείτε ΕΔΩ τις διευκρινίσεις του ΑΣΕΠ).

Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά απόφοιτοι Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ, για ορισμένες διοικητικές θέσεις, η προκήρυξη κάνει δεκτά όλα τα πτυχία.

Στην προκήρυξη ζητούνται 31 ειδικότητες ΠΕ και 21 ειδικότητες ΤΕ. Στους 52 αυτούς κλάδους περιλαμβάνονται και δύο κωδικοί για θέσεις διοικητικών υπαλλήλων (ΠΕ και ΤΕ) για τις οποίες μπορούν να διαγωνιστούν όλοι όσοι έχουν οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. 

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία ΠΕ η ειδικότητα «ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών / ΠΕ Διοικητικό Οικονομικών / Διοικητικών / ΠΕ Διοικητικού Προξενικού», με κωδικό θέση 407, κάνει δεκτό οποιοδήποτε Πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής.

Παρόμοια, η κατηγορία «ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών / ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού / Διοικητικού / Διοικητικού Οικονομικού» κάνει επίσης δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη και τις 52 ειδικότητες που ζητούνται!

Ποιοι «κερδίζουν» διπλή συμμετοχή

Οι «τυχεροί» του διαγωνισμού είναι όσοι έχουν πτυχίο ή δίπλωμα με το οποίο μπορούν να διαγωνιστούν για έναν από τους 50 κλάδους που ζητούνται στην προκήρυξη, εκτός όμως του κλάδου των διοικητικών.

Και λέμε τυχεροί, διότι όσοι διαθέτουν πτυχίο για τις 50 συγκεκριμένες ειδικότητες που ζητούνται στην προκήρυξη, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να γράψουν για δύο ταυτόχρονα ειδικότητες, την ειδικότητα τους και την ειδικότητα του διοικητικού!

Προσοχή! Οι υποψήφιοι που κατέχουν τα απαραίτητα πτυχία μπορούν να διαλέξουν δύο ειδικότητες μόνο από την ίδια κατηγορία ΠΕ ή ΤΕ. Μάλιστα, κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για τους κλάδους ή τις ειδικότητες μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ). Η υποβολή περισσότερων της μιας αιτήσεων ή η σώρευση στην αίτηση κλάδων/ειδικοτήτων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού, συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό των υποψηφίων από την περαιτέρω διαδικασία.

Πόσες θέσεις έχει ο διαγωνισμός

Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν τον Μάρτιο του 2023 για 5.124 κενές θέσεις εργασίας που στόχος της Αρχής είναι να έχουν καλυφθεί μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα μάλιστα με την κατανομή των προσλήψεων που ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εσωτερικών, οι 5.124 θέσεις εργασίας κατανέμονται ως εξής:

  • Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) - 3.502 θέσεις
  • Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) - 1.565 θέσεις
  • Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) - 57 θέσεις

Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα

Πώς θα εξεταστούν οι υποψήφιοι

Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει μόνο δύο ενότητες που θα χωρίζονται σε εξέταση γνώσεων και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Συγκεκριμένα, ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός περιλαμβάνει τα εξής 2 μαθήματα/δοκιμασίες:

  1. Εξέταση γνώσεων που αφορά στην αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, που κρίνεται απαραίτητο ή χρήσιμο να έχουν οι υποψήφιοι για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
  2. Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου αξιολογούνται, ιδίως, δεξιότητες γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας, καθώς και χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία.

Η εξέταση των μαθημάτων/δοκιμασιών (εξέταση γνώσεων και δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας) θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του proson, η ύλη των δύο μαθημάτων είναι «τεράστια», ενώ, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, τα θέματα του διαγωνισμού θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά και θα απευθύνονται σε πολύ καλά διαβασμένους υποψήφιους. (Δείτε ΕΔΩ την ύλη μαμούθ)

Υπάρχουν συγκεκριμένα βιβλία για την ύλη;

Πολλοί είναι οι αναγνώστες που επικοινωνούν με το proson και αναρωτιούνται αν το ΑΣΕΠ έχει δώσει κάποια λίστα με βιβλία που περιέχουν την ύλη του διαγωνισμού.

Η απάντηση δυστυχώς είναι όχι. Η προκήρυξη δεν συγκεκριμενοποιεί την ύλη, αλλά μόνο τις θεματικές ενότητες πάνω στις οποίες θα «πέσουν» τα θέματα.

Όμως, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το proson.gr «ανακάλυψε» ότι η ύλη του διαγωνισμού εμπεριέχεται ανάμεσα και σε 20 πανεπιστημιακά βιβλία καθώς όμως και σε βιβλία με άσχετο περιεχόμενο.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn που είναι ο μεγαλύτερος φορέας προετοιμασίας και μοριοδότησης ενηλίκων για το ΑΣΕΠ και τους διορισμούς στην Ελλάδα σε συνεργασία ΜΟΝΟ με δημόσια Πανεπιστήμια, κορυφαίους ακαδημαϊκούς και παγκόσμιους φορείς Πιστοποίησης προσφέρει εξ αποστάσεως και ασύγχρονα προετοιμασία που καλύπτει όλη την παραπάνω ύλη για να πετύχετε στον Διαγωνισμό

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70%

Μετά τον διαγωνισμό τι

Οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού θα μπουν, βάσει της συνολικής τους βαθμολογίας και κατά φθίνουσα σειρά, σε πίνακες κατάταξης ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα. Σε αυτό το σημείο, και αφού το ΑΣΕΠ εκδώσει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης, θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου δύναται να συμμετάσχουν, στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων ή ειδικοτήτων που θα εκδίδουν οι διάφοροι φορείς του δημοσίου. Στο δεύτερο στάδιο, οι προκηρύξεις θα εκδίδονται από δήμους, υπουργεία, περιφέρειες, οργανισμούς, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, κλπ.

GoLearn: Η εξ αποστάσεως προετοιμασία καλύπτει πλήρως την ύλη εξ αποστάσεως και ασύγχρονα (Διαβάζετε όποτε θέλετε)

Στην Ελλάδα ο κορυφαίος φορέας προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn ο οποίος προετοιμάζει και μοριοδοτεί κάθε χρόνο πάνω από 40.000 ενήλικες που θέλουν να διορισθούν στο δημόσιο μέσω προκήρυξης, διαγωνισμού και πινάκων ΑΣΕΠ.

Είναι μάλιστα ο μοναδικός φορέας που συνεργάζεται με Δημόσια Πανεπιστήμια και κορυφαίους πανεπιστημιακούς πραγματοποιώντας πανελλαδικά πάνω από 15 μοριοδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Με το ασύγχρονο και εξ αποστάσεως πρόγραμμα διαβάζετε εσείς όποτε θέλετε και λύνετε τα τεστ εσείς όποτε θέλετε!

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΤΕ 64% ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΔΩ 

ΔΩΡΕΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός σε όποιον ξεκινήσει την προετοιμασία δίνει δωρεάν τις δύο αυτές πιστοποιήσεις που αποτελούν απαραίτητα τυπικά προσόντα για τους διορισμούς

Πώς θα προλάβετε τον Διαγωνισμό και ποιο είναι το κορυφαίο Φροντιστήριο ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη σε επιλογή προετοιμασία στην Ελλάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Η κορυφαία εξ αποστάσεως προετοιμασία στην Ελλάδα (Δείτε περισσότερα εδώγια τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έχει διάρκεια 3 μήνες (και 2 μήνες τελικές επαναλήψεις έως την εξέταση) και πραγματοποιείται από την goLearn εξ αποστάσεως

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Άνοιξε ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα