Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι υποχρεωτική και, σε περίπτωση μη εμφάνισης ή αποτυχίας στην πρακτική δοκιμασία, η εκ νέου δωρεάν συμμετοχή αποκλείεται

Δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά προσφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ σε όσους και όσες εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Προκειμένου ένας υποψήφιος επιμελητής/μία υποψήφια επιμελήτρια να ολοκληρώσει την αίτησή του/της στο Μητρώο Επιμελητών θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει πιστοποιητικό γνώσεων πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά. Όσοι και όσες δεν διαθέτουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, μπορούν, κατά τη διάρκεια της συμπλήρωσης της αίτησής τους, στην ερώτηση, «αν υπάρχει πιστοποιητικό», να απαντήσουν αρνητικά, δηλαδή «Όχι» και να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής στα δωρεάν σεμινάρια του ΕΚΑΒ, επιλέγοντας το συγκεκριμένο πλαίσιο.

Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, θα συμπεριλαμβάνονται αυτόματα στη λίστα εκπαιδευομένων που τηρείται στο help desk του προγράμματος και θα ειδοποιούνται, στη συνέχεια, ηλεκτρονικά για το χρόνο και τον τόπο της εκπαίδευσής τους.

Η εκπαίδευση αποτελείται από δύο τμήματα, το θεωρητικό, που γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας e-class του ΕΚΑΒ και το πρακτικό, το οποίο ορίζεται στο πλησιέστερο για τον/την εκπαιδευόμενο/η εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΚΑΒ, βάσει διαθεσιμότητας. Η πρακτική εκπαίδευση πραγματοποιείται από επαγγελματίες διασώστες του ΕΚΑΒ.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι υποχρεωτική και, σε περίπτωση μη εμφάνισης ή αποτυχίας στην πρακτική δοκιμασία, η εκ νέου δωρεάν συμμετοχή αποκλείεται. Σημειώνεται πως τα πρώτα σεμινάρια ξεκίνησαν ήδη και θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των ΦύλωνΜαρία Συρεγγέλα, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, για την άμεση και θετική ανταπόκριση στο αίτημα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη διοργάνωση σεμιναρίων πρώτων βοηθειών στους συμμετέχοντες του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς». «Τα σεμινάρια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ασφάλεια των βρεφών, καθώς οι επιμελητές και οι επιμελήτριες που θα προσέχουν τα παιδιά, οφείλουν να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες κατάλληλες για την ηλικία τους και να είναι σε θέση να τις κάνουν πράξη κατά τη διάρκεια μίας επείγουσας κατάστασης. Οι γονείς, από την πλευρά τους, για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, πρέπει να νιώθουν σίγουροι για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας» ανέφερε η κ. Συρεγγέλα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, δήλωσε: «Το Τμήμα Εκπαίδευσής μας υλοποιεί δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών σε βρέφη και νήπια, παρέχοντας την απαιτούμενη επίσημη πιστοποίηση στους υποψήφιους επιμελητές της δράσης "Νταντάδες της Γειτονιάς". Το ΕΚΑΒ ήταν και θα είναι πάντα αρωγός σε όλες τις πρωτοβουλίες και τις θετικές δράσεις που στοχεύουν στην κοινωνική στήριξη και την ασφάλεια της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Voucher Ανέργων: Άνοιξαν ακόμα 40000 θέσεις για το επίδομα 1000 ευρώ - Κάντε αίτηση ΕΔΩ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μόνο 2 τεστ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Δεν θα υπάρχει ξεχωριστή εξέταση στην ειδικότητα

Πότε θα γίνει ο Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ; Ύλη και Χρονοδιάγραμμα

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ διαγωνισμός
Γραπτός ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις στον μεγάλο διαγωνισμό για τις μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο
Αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα κάνετε αίτηση για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2Γ/2022
Γραπτός ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για τις μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο
dimosioi-ypalliloi
Εγκύκλιος για την καταγραφή ειδικών πειθαρχικών παραπτωμάτων - Το αργότερο μέχρι 21/12/2022
Ενόψει αναθεώρησης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου αξιολόγηση των ειδικών πειθαρχικών παραπτωμάτων
Εγκύκλιος για την καταγραφή ειδικών πειθαρχικών παραπτωμάτων - Το αργότερο μέχρι 21/12/2022
ΑΑΔΕ προκηρυξη προσλήψεις
Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο, ποιοι κερδίζουν έως 2.200 ευρώ
Όλα τα μυστικά για τη φορολογική σας δήλωση και το ρόλο των ηλεκτρονικών αποδείξεων
Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο, ποιοι κερδίζουν έως 2.200 ευρώ