ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ επίδομα
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για επιλογή φορέα κατάρτισης για το επίδομα των έως 1000 ευρώ - Τι αποτελεί αγκάθι στην υλοποίηση του προγράμματος

Από τα τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου υπήρξε τεράστια κινητικότητα για επίδομα κατάρτισης των έως 1000 ευρώ που προωθεί η ΔΥΠΑ με χρηματοδότηση του ταμείου ανάκαμψης. Το επίδομα αφορά 80.000 ανέργους οι οποίοι εντάχθηκαν στο Μητρώο ωφελουμένων και θα πραγματοποιήσουν κατάρτιση και πιστοποίηση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες!

Πότε όμως θα γίνει η επιλογή φορέων και η κατάρτιση;

Μέχρι στιγμής οι ωφελούμενοι άνεργοι του Μητρώου καλέστηκαν να διαλέξουν φορείς κατάρτισης από μία λίστα που είχε μόνο δημόσια Πανεπιστήμια μέσω της πλατφόρμας του voucher.gov.gr.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν τα Πανεπιστήμια είναι εντελώς απροετοίμαστα να πραγματοποιήσουν τα προγράμματα κατάρτισης παρότι έχουν δηλωθεί στο Μητρώο ως φορείς κατάρτισης. Στην πραγματικότητα μόνο ένα άντε το πολύ δύο Πανεπιστήμια θα πραγματοποιήσουν κατάρτιση για ένα σοβαρό αριθμό ωφελουμένων. 

Όποιος γνωρίζει το πώς λειτουργούν τα δημόσια Πανεπιστήμια ξέρει πολύ καλά πως δεν έχουν τους μηχανισμούς για να πραγματοποιήσουν έργα σε αυτό το επίπεδο και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα

Αυτό σημαίνει πως όλο το φορτίο θα πέσει ξαφνικά στα Ιδιωτικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης τα οποία και θα προσπαθήσουν παρά τις όλες αντιξοότητες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν να βγάλουν πέρα αυτό το γιγάντιο έργο ενώ παράλληλα έρχονται ακόμα ένα μεγάλο πρόγραμμα κατάρτισης που αφορά 150.000 εργαζόμενους

Το μεγάλο "αγκάθι" που δημιουργεί πρόβλημα στην υλοποίηση του έργου

Παρότι οι υπηρεσίες της ΔΥΠΑ και οι εργαζόμενοί της ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες για να μπορέσει το έργο να πραγματοποιηθεί έγκυρα και ομαλά υπάρχουν κάποια "αγκάθια" στην μέθοδο υλοποίησης τα οποία ίσως να μην μπορέσουν να φέρου

Η δυναμική (το πόσα άτομα μπορούν να καταρτίσουν με βάση τους χώρους τους) των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης σε όλη την Ελλάδα είναι απαγορευτική για μπορέσουν να εξυπηρετηθούν 80.000 ωφελούμενους! Αυτό σημαίνει πως μεγάλο κομμάτι των ωφελουμένων δεν θα μπορέσει να πάρει τα χρήματα καθώς δεν θα βρει κέντρο να κάνει κατάρτιση!

Προκαλεί ερωτηματικά για ποιο λόγο το πρόγραμμα κατάρτισης δεν γίνεται εξ αποστάσεως ώστε να παρακαμφθεί ο όρος της δυναμικής (που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί με την βαθμίδα στο Μητρώο φορέων κατάρτισηςιδιαίτερα μάλιστα σε μία περίοδο που οι πολίτες εξοικειώθηκαν πλήρως με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αιτήσεις μέσω Voucher.gov.gr για επιλογή φορέων κατάρτισης - Πότε θα κάνετε

Σύμφωνα με πληροφορίες ίσως και εντός της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για επιλογή φορέων κατάρτισης για το πρόγραμμα!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα