tsapalos
Μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων πρόκειται να λάβει αυξήσεις από το νέο έτος.

Από 1η Ιανουαρίου 2023, πάνω από τα 2/3 των συνταξιούχων πρόκειται να δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, ενώ τους επόμενους μήνες θα έχουν αποδοθεί τα εκκρεμή εφάπαξ και μεγάλο ποσοστό συντάξεων πρόκειται να εκδοθεί στους δικαιούχους, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Το ποσοστό της αύξησης θα έχει σχέση με την τελική διαμόρφωση του πληθωρισμού και την αύξηση του ΑΕΠ, είπε ο κ. Τσάπαλος.

Αύξηση από 50 έως και 300 ευρώ το χρόνο θα προκύψει και σε κάποιους συνταξιούχους από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης (για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ).

Αύξηση θα δουν στις συντάξεις τους και οι παλαιοί συνταξιούχοι, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, με την πληρωμή της 4ης ετήσιας δόσης, είπε.

Εκκρεμείς συντάξεις

Αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις, είπε ότι το 95% των αιτήσεων συνταξιοδότησης από το 2016 μέχρι και σήμερα έχει εκκαθαριστεί. Εκκρεμούν, είπε, ακόμη 36.000 κύριες συντάξεις, οι οποίες μέσα στον Αύγουστο και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα εκκαθαριστούν.

Όσον αφορά στην έκδοση των επικουρικών συντάξεων, τόνισε ότι προϋπόθεση είναι η έκδοση της κύριας σύνταξης. Από τις 95.000 ληξιπρόθεσμες, στόχος είναι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 να έχουν δοθεί όλες.

Για τα εφάπαξ που εκκρεμούν διαβεβαίωσε ότι δεν υπερβαίνουν τις 10.000, και ότι θα έχουν αποδοθεί όλα έως 31/12/22.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ι. Κ. Χατζηγεωργίου Πρύτανης ΕΜΠ
Επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: «Δεν τρομοκρατούμαστε» διαμηνύει ο Πρύτανης του ΕΜΠ
«Δεν θα γίνουμε όμηροι της τρομοκρατίας» τονίζει στο μήνυμά του ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Χατζηγεωργίου
Επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: «Δεν τρομοκρατούμαστε» διαμηνύει ο Πρύτανης του ΕΜΠ
Ο εκπαιδευτικός Δημητρης Χαρτζουλάκης στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της αργίας
Κλιμάκωση διώξεων: Σε δυνητική αργία ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Χαρτζουλάκης – Κινητοποίηση στις 29 Απριλίου
Στο «εδώλιο» του Πειθαρχικού Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρης Χαρτζουλάκης με την απειλή της αργίας – Κάλεσμα για απεργιακό ξεσηκωμό στις 29 Απριλίου
Κλιμάκωση διώξεων: Σε δυνητική αργία ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Χαρτζουλάκης – Κινητοποίηση στις 29 Απριλίου
doukakis
ΙΕΠ: Παραιτήσεις χωρίς εξηγήσεις, ερωτήματα χωρίς απαντήσεις
Διαδοχικές παραιτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αποφάσεις αντικατάστασης χωρίς επίσημη δημοσιοποίηση και...
ΙΕΠ: Παραιτήσεις χωρίς εξηγήσεις, ερωτήματα χωρίς απαντήσεις