tsapalos
Μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων πρόκειται να λάβει αυξήσεις από το νέο έτος.

Από 1η Ιανουαρίου 2023, πάνω από τα 2/3 των συνταξιούχων πρόκειται να δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, ενώ τους επόμενους μήνες θα έχουν αποδοθεί τα εκκρεμή εφάπαξ και μεγάλο ποσοστό συντάξεων πρόκειται να εκδοθεί στους δικαιούχους, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Το ποσοστό της αύξησης θα έχει σχέση με την τελική διαμόρφωση του πληθωρισμού και την αύξηση του ΑΕΠ, είπε ο κ. Τσάπαλος.

Αύξηση από 50 έως και 300 ευρώ το χρόνο θα προκύψει και σε κάποιους συνταξιούχους από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης (για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ).

Αύξηση θα δουν στις συντάξεις τους και οι παλαιοί συνταξιούχοι, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, με την πληρωμή της 4ης ετήσιας δόσης, είπε.

Εκκρεμείς συντάξεις

Αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις, είπε ότι το 95% των αιτήσεων συνταξιοδότησης από το 2016 μέχρι και σήμερα έχει εκκαθαριστεί. Εκκρεμούν, είπε, ακόμη 36.000 κύριες συντάξεις, οι οποίες μέσα στον Αύγουστο και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα εκκαθαριστούν.

Όσον αφορά στην έκδοση των επικουρικών συντάξεων, τόνισε ότι προϋπόθεση είναι η έκδοση της κύριας σύνταξης. Από τις 95.000 ληξιπρόθεσμες, στόχος είναι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 να έχουν δοθεί όλες.

Για τα εφάπαξ που εκκρεμούν διαβεβαίωσε ότι δεν υπερβαίνουν τις 10.000, και ότι θα έχουν αποδοθεί όλα έως 31/12/22.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπολκ
Προσφυγή στο Στρασβούργο για το σκάνδαλο υποκλοπών – Σφοδρές αιχμές για θεσμική εκτροπή
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μεταφέρει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης και...
Προσφυγή στο Στρασβούργο για το σκάνδαλο υποκλοπών – Σφοδρές αιχμές για θεσμική εκτροπή