Γκάγκα: Έρχονται 5.610 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία
Οι προσλήψεις θα αφορούν 4.000 νοσηλευτές, 700 γιατρών και 910 για το υπόλοιπο προσωπικό

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μίλησε στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων για τις νέες εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού και τις προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μιλώντας για το ΕΣΥ και το τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Υγείας για να το ενισχύσει η κ. Γκάγκα είπε χαρακτηριστικά: «Περάσαμε δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και σε αυτά τα χρόνια το Σύστημα Υγείας δεν βοηθήθηκε, όπως δεν βοηθήθηκαν και άλλα πράγματα. Η πανδημία μας έδειξε το το χρειαζόμαστε πάρα πολύ. Το ΕΣΥ τα κατάφερε καλά στην Ελλάδα. Έχει ενισχυθεί σημαντικά και ενισχύεται ακόμη περισσότερο με μόνιμο προσωπικό. Οι προσλήψεις των νοσηλευτών προκηρύσσονται και των γιατρών ξεκινάνε άμεσα από τα περιφερειακά νοσοκομεία».

Αναφορικά με τις προσλήψεις επισήμανε ότι αφορούν 4.000 νοσηλευτές, 700 γιατρών και 910 για το υπόλοιπο προσωπικό, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στις 12.000 προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού που έχουν ήδη γίνει, τονίζοντας ότι υπήρξε μια πολύ έντονη στήριξη του ΕΣΥ.

«Τα κενά των αποχωρήσεων θα τα δούμε στο τέλος του χρόνου και αν χρειαστεί θα γίνουν νέες προκηρύξεις», συμπλήρωσε.

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: 450 Διορισμοί στο Υπ.Πολιτισμού ΧΩΡΙΣ πτυχίο - Αιτήσεις εδώ

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tiri
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό npj Science of Food, τα ώριμα τυριά περιέχουν κατά μέσο όρο 1.857 σωματίδια...
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή