Αυτό προβλέπει διάταξη που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με το οποίο θα κυρώνονται νέα και παλαιά μέτρα στήριξης εργαζομένων ή και γονέων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», μέχρι και τρεις ώρες επιπλέον την ημέρα θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που είχαν προηγουμένως τεθεί σε καραντίνα 7 ή 14 ημερών όπως απαιτεί ο ΕΟΔΥ. Αντιθέτως, η καταβολή του μισθού όπως και η κάλυψη των εισφορών από τον εργοδότη θα γίνεται κανονικά.
Για τις ημέρες της υπερωρίας ο εργαζόμενος δεν δικαιούται προσαύξηση ή αμοιβή για πρόσθετη εργασία.
Στη φθινοπωρινή αυτή δέσμη μέτρων, ένα από τα οποία είναι και η υπερωρία για όσους έχουν μπει σε καραντίνα, περιλαμβάνονται επίσης μέτρα για περισσότερους από 500.000 εργαζόμενους και ανέργους, καθώς μαύρα σύννεφα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εργασίας για τη διαφαινόμενη έκρηξη ανεργίας.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα
ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες
Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€
Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη
Alfavita Newsroom